Algemeen

4 tips om vaker een pen te gebruiken!

Door de jaren heen is onze samenleving enorm veranderd. Vanaf het jaar 2000 is het heel snel gegaan. Steeds vaker werden er computers gebruikt, deze werden zelfs geïntroduceerd op scholen. Inmiddels ruim 21 jaar later is het niet meer dan normaal om peuters met tablets te zien. In de kleuterklassen worden er tegenwoordig zelfs al digitale lessen gegeven. Ook in het dagelijks leven zien we dat het heel normaal is om naar een smartphone te gebruiken, de laptop of een tablet. Zo vaak zelfs dat mensen vergeten hoe belangrijk het geschreven woord is. Zo belanden steeds meer kinderen met een achterstand in de fijne motoriek op de basisschool. Simpelweg omdat ze veel minder schrijven en tekenen. Ook op oudere leeftijd blijft het belangrijk om nog regelmatig in de pen te klimmen. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel geven we 4 tips om weer vaker een pen te gebruiken!

1. Koop een goede, mooie en bovenal kwalitatieve pen

Van die simpele pennetjes die je in iedere budgetzaak kunt kopen gaat je hart natuurlijk niet sneller kloppen. Daarom is het verstandig om voor een goede, mooie en bovenal kwalitatieve pen te kiezen. Eentje die het echt aantrekkelijk maakt om te schrijven. Een pen met eigen naam online bestellen bijvoorbeeld! Groot voordeel van een gegraveerde pen is ook nog eens dat je deze veel minder snel kwijt zult raken. Als je hem een keer uitleent, krijg je deze vast binnen mum van tijd weer terug en anders zie je al snel waar je deze hebt gelaten. Dat scheelt jou ook weer nieuwe pennen kopen!

2. Ga een dag per week offline

Dit klinkt misschien als een eenvoudige opgave, maar het zal je nog verbazen hoe moeilijk dit eigenlijk is. Ga niet alleen offline, maar gebruik elektronische apparaten (op de televisie en radio na) gewoon helemaal niet. Zet je smartphone, tablet en laptop daarom volledig uit en geniet van volledige rust. Kies van tevoren wel voor een Parker pen bestellen bij pengraveren, want deze komt zeker wel van pas. Bijvoorbeeld als je een snelle notitie wilt maken of een boodschappenlijstje moet maken. Dan merk je pas hoe weinig aantekeningen je eigenlijk nog maakt. Door één dag per week offline te gaan, zal je weer sneller in de pen kruipen.

3. Handgeschreven kaarten maken

Bedrukken cross balpen kopen? Maar heb je geen idee wat je hiermee moet doen, omdat je vrijwel nooit schrijft? Ga dan op zoek naar manieren om weer meer te schrijven. Uit verschillende onderzoeken is immers gebleken hoe belangrijk het is om regelmatig te schrijven. Het is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en helpt het brein verbindingen leggen die het anders niet kan maken.

Een goede en leuke manier om meer te schrijven is bijvoorbeeld om meer handgeschreven kaarten te maken. Iets wat vroeger heel normaal was, maar tegenwoordig nog maar zelden wordt gedaan. En dat is jammer, want door zelf een kaart te schrijven, laat je zien dat je hier echt de tijd voor hebt genomen. En dat is veel mooier dan een standaard digitaal kaartje of een digitale felicitatie.

4. Plan een schrijfmomentje in

Probeer iedere dag even een schrijfmomentje in te plannen. Wist je dat dit zelfs heel goed kan zijn voor je mentale gezondheid? Zo hameren psychologen er vaak op om zoveel mogelijk van je af te schrijven. Niet alleen bij traumatische gebeurtenissen, maar ook gewoon na een alledaagse dag. Schrijf over de dingen die gezegd en gedaan zijn. Zo voorkom je dat je hier voor het slapengaan over gaat lopen piekeren. Bezoek daarom snel een monte blanc pen webshop, koop een mooie pen en leg deze op een vast plekje in huis. Hierdoor herinner je jezelf er iedere dag gemakkelijker aan om even te schrijven en je gedachtes op een rijtje te zetten. Zo schrijf je niet alleen meer, maar zal je ook nog eens beter slapen en lekkerder in je vel gaan zitten.

 

Dit vind je misschien ook leuk...