Wonen

Zo hou je je bed in topconditie!

Het bed is misschien wel het allerbelangrijkste meubelstuk in het gehele huis. Zonder een goed bed lukt het simpelweg niet om van een optimale nachtrust te profiteren. Helaas besteden veel mensen hier nog altijd te weinig aandacht aan. Ze kopen een bed en kijken hier vervolgens jaren niet meer naar om. Totdat ze uiteindelijk klachten beginnen te ervaren. En dat is jammer, want deze klachten zijn eenvoudig te voorkomen door je bed goed in de gaten te houden.

Wil jij je goede nachtrust zeker niet kwijt en jouw bed in optimale conditie houden? Hier zijn enkele tips die je alvast een beetje op weg zullen helpen.

Een goed dekbed kopen

Naast een goed bed en matras speelt ook het dekbed een uiterst belangrijke rol bij het verbeteren van de nachtrust. Zonder goed dekbed zal je nooit optimaal kunnen slapen. Een te warm of juist te koud dekbed kan een enorm nadelig effect hebben op jouw nachtrust. Een dekbed van weidswonenenslapen.nl bestellen? Let dan goed op de bijbehorende warmteklasse.

Over het algemeen kunnen we alle dekbedden onderverdelen in vier warmteklassen. Hierbij geldt dat 1 het dikst is en 4 het dunst. Wanneer je op zoek bent naar een dekbed die het gehele jaar door gebruikt kan worden, dan kun je het beste voor een dekbed met warmteklasse 2 kiezen of een 4-seizoenendekbed aanschaffen.

Wat veel mensen niet beseffen is dat een goed dekbed tevens ook het bed mooi kan houden. Een goed dekbed reguleert namelijk vocht en warmte, waardoor het bed het minder zwaar te verduren krijgt door transpiratievocht. Hierdoor blijft deze langer in optimale conditie en voorkom je ook nog eens vervelende luchtjes.

Was regelmatig het beddengoed

Er gaat niets boven in een heerlijk fris bedje stappen. Iedere week is het weer een klein feestje als je onder de schone lakens kruipt. Helaas gaat dat heerlijke frisse geurtje na enkele nachten alweer snel verloren. Daarom worden er ook vaak discussies gevoerd hoe vaak je het beddengoed nou zou moeten wassen. Het is belangrijk om hier in elk geval een routineklus van te maken. Het beddengoed te weinig wassen zorgt voor nare geurtjes en kan ook voor meer huisstofmijt en bacteriën zorgen. Zeker voor mensen die allergiegevoelig zijn is het daarom belangrijk om het beddengoed regelmatig te wassen. Dat geldt ook voor de kwaliteit van het bed.

Maar hoe vaak wassen is nu écht nodig? Over het algemeen wordt geadviseerd om het beddengoed minimaal één keer per week te wassen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de situatie. Wanneer je ziek bent is het bijvoorbeeld prettiger om een keer extra te wassen. Tijdens warm weer kan twee keer per week wassen ook geen kwaad. Zorg er daarom altijd voor dat je altijd voldoende beddengoed in huis hebt, zodat je altijd in staat bent om het bed snel op te frissen. Een extra hoeslaken van Weidswonenenslapen is dan ook zeker geen overbodige luxe. Alles voor een goede nachtrust en een bed wat heel wat jaren mee zal gaan!

 

Dit vind je misschien ook leuk...