Algemeen, Auto

Geheel budgetproof een caferacer bouwen? Zo pak je dat aan!

Een caferacer bouwen is voor veel motorliefhebbers dé ultieme droom. Heerlijk zelf sleutelen aan een motor en vervolgens een fantastisch stoer exemplaar tevoorschijn toveren. Voordat je echter caferacer onderdelen via Caferacerwebshop.com aan wilt schaffen, moet er eerst een minder leuk klusje gedaan worden: namelijk het opstellen van een budget. Heel belangrijk, want zonder budget is het natuurlijk niet mogelijk om een prachtige caferacer te bouwen. Zonder budget niet nee, maar dat betekent niet dat je ook daadwerkelijk duizenden euro’s aan jouw nieuwe caferacer moet uitgeven. Je kunt dit in de praktijk namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn heel veel manieren om te besparen op het bouwen van een eigen Caferacer.

Heb jij slechts een beperkt budget en is het altijd al jouw droom geweest om een eigen caferacer samen te stellen? Met de volgende budgetproof tips helpen we je graag op weg!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals bij iedere andere klus geldt ook bij het bouwen van een caferacer dat een goede voorbereiding vaak al het halve werk is. Hierbij is het met name belangrijk om over de juiste basismotor te beschikken. Een bmw k75 Café Racer is prachtig, maar er zijn ook goedkopere modellen die prima kunnen worden ingezet voor het bouwen van een caferacer. Bedenk hierbij vooral goed wat jij belangrijk vindt. Vind je het belangrijk om een bekend merk te rijden, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is? Of vind je het totaal geen probleem om voor een iets minder bekend merk te kiezen en zo de nodige kosten te besparen?

Eigenlijk maakt het niet uit welke keuze je maakt. Alle motoren zijn gecontroleerd op veiligheid. Het is dus vaak echt een smaakkwestie welke basismotor het beste bij je past. Bedenk wel goed dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit vaak ook echt zo is. Koop je een tweedehands motorfiets en ben je verrast door de lage prijs? Laat deze dan uitvoerig controleren. Uiteindelijk wordt goedkoop immers ook gewoon duurkoop als je nog voor duizenden euro’s moet klussen. Kies liever voor een iets duurdere basismotor, want zo bespaar je op de lange termijn weer kosten.

Doe zoveel mogelijk zelf

Zelf sleutelen aan een motorfiets is voor veel motorliefhebbers de voornaamste reden dat ze ooit eens een eigen caferacer zouden willen bouwen. Het voelt gewoon heerlijk om zelf aan de slag te gaan met je motor en deze om te toveren tot iets prachtigs en unieks. Bovendien bespaar je hier ook het meest mee. Probeer daarom zoveel mogelijk zelf te doen, maar blijf wel realistisch. De knipperlichten bij Caferacerwebshop kun je natuurlijk eenvoudig zelf monteren, maar wanneer het echt om belangrijke en veelomvattende klussen gaat, dan is het soms slimmer om het aan een vakman uit te besteden. Doe dit echter met mate en lever altijd zelf de onderdelen. Zo bespaar je alsnog de nodige kosten.

Vergelijk het aanbod online

 Online vind je talloze websites die geweldige onderdelen voor het samenstellen van een caferacer aanbieden. Groot voordeel is dat je hierdoor ook eenvoudig kunt vergelijken wie de laagste prijs vraagt. Zoek naar bmw r100 van caferacerwebshop.com, check het aanbod en controleer de prijzen. Door goed te vergelijken kun je soms wel tot honderden euro’s besparen. Zeker de moeite waard dus!

Dit vind je misschien ook leuk...