Financieel, Zakelijk

3 redenen waarom een pensioenadvies voor werkgevers een must is!

Als werkgever heeft u verschillende verplichtingen. U moet elke maand het salaris aan uw werknemers overmaken, belastingen en socialezekerheidsbijdragen betalen, een loonadministratie bijhouden en zorgen voor gezondheid en veiligheid op het werk. Een goede pensioenregeling voor uw medewerkers hoort daar ook bij. Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw medewerkers en een manier om uw werknemers nog sterker aan uw bedrijf te binden. Dankzij een pensioenregeling kunnen werknemers fiscaal gunstig sparen voor hun oude dag. Ze betalen over de pensioenpremie geen loonbelasting/premie volksverzekeringen. Het pensioenvermogen wat ze gedurende hun werkzame leven opbouw wordt ook niet belast. Pas vanaf het moment dat de pensioenen tot uitkering komen moet er belasting worden betaald. Vaak is deze belasting lager dan het tarief gedurende de werkzame jaren. Met pensioenadvies voor werkgevers maakt u betere keuzes.

Veel vragen rondom pensioenen

Een pensioen bestaat vaak uit meerdere onderdelen die met elkaar samenhangen. Vaak hebben werknemers gedurende hun carrière op meerdere plaatsen een pensioen opgebouwd. Alleen een compleet inzicht geeft iemand de informatie of hij of zij later écht onbezorgd van een oude dag kan genieten. Hoe hoog is op dit moment mijn pensioen? Hoeveel pensioen heb ik écht nodig? Wanneer wil ik met pensioen? Hoeveel jaar kan ik zelf overbruggen? Maak ik al gebruik van alle mogelijkheden en hoe voorkom ik een pensioengat? Hoe ziet mijn financiële toekomst er uit? Vragen die uw werknemers kunnen hebben. Vragen waar zij zelf mogelijk nog geen direct passend antwoord op hebben. Voor hen is het dan zaak om eerst op onderzoek uit te gaan. Als werkgever kunt u hen daarbij helpen. Een zo goed mogelijk financieel inzicht geeft rust. De werknemer weet waar hij aan toe is en is u dankbaar dat u de mogelijkheid biedt hem de antwoorden op al zijn vragen te laten verkrijgen. 

Pensioenen zijn complex

Aangezien pensioenen zeer complex en onderhevig zijn aan continu veranderende wet- en regelgeving, is het aan te raden een professional in te schakelen voor een pensioenadvies voor werkgevers. Juist een professional beschikt over gedegen kennis en ervaring om deze complexe materie toch helder en transparant te maken. Het betaalbaar houden van een pensioenregeling is daarnaast ook van groot belang.

Alles valt of staat met het maken van de juiste keuzes

Welk soort regeling past het best bij uw organisatie en met welke pensioenuitvoerder gaat u een overeenkomst aan? Iedere regeling heeft voor- en nadelen. Daarnaast kunt u als werkgever vaak zelf kiezen bij welke pensioenuitvoerder u deze regeling wilt onderbrengen. In een aantal gevallen moet u als werkgever het pensioen bij een verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds onderbrengen. Een onafhankelijke pensioenrecht adviseur wijst u op de vele mogelijkheden en valkuilen. Hij adviseert uitsluitend in uw belang wat inhoudt dat als het voor u beter is (voorlopig) geen pensioenregeling aan te bieden hij dat ook zegt. 

Dit vind je misschien ook leuk...