Zakelijk

Onderhoudstips voor je auto!

Een auto kan hoog oplopen in de kosten en dan heb ik het niet over de aanschafkosten van jouw bolide. De onderhoud van een auto kan veel geld kosten als je er niet zuinig mee omgaat. In dit artikel zullen daarom een aantal handige tips aan het licht worden gebracht om de onderhoudskosten van je auto zo laag mogelijk te houden.

Wees zuinig en voorzichtig

Het is een van de meest voor de hand liggende tips, maar om je onderhoudskosten te beperken is het van belang dat je voorzichtig rijdt. Door niet te hard te remmen en niet al te scherpe bochten op hoge snelheid te nemen, kun je de conditie van je banden langer goed houden. Een bijkomend voordeel van voorzichtig rijden, is dat je minder brandstof verbruikt en daar dus ook de kosten op kunt besparen!

Zelfservice

Kleine onderhoudsbeurten kun je natuurlijk ook zelf oppakken. Je hoeft niet voor elk wissewasje naar de garage. Door zelf de druk van je banden eens in de zoveel tijd bij te houden, zullen deze langer meegaan dan wat je gewend bent. Je kunt gebruik maken bij een compressor op een benzinestation, maar je zou ook zelf iets kunnen aanschaffen als Kleinjan compressoren bijvoorbeeld. Een dergelijke compressor kun je namelijk ook voor andere dingen gebruiken zoals verf spuiten, spijkers schieten en het regelt de aandrijving van nog veel meer soorten gereedschap.

Tweedehands onderdelen

Als je handig bent en er klaar voor bent om zelf wat onderdelen van jouw auto te vervangen, dan is het verstandig om niet het duurste van het duurste materiaal aan te schaffen. Tweedehands onderdelen schelen enorm in prijs en zijn vaak van dezelfde kwaliteit als nieuwe onderdelen. Test vóór de koop eerst even of de onderdelen wel werken zoals het hoort, zo voorkom je een kat in de zak!

Dit vind je misschien ook leuk...