Elektronica

Technologische tools om je leven veiliger te maken

Ieder mens in Nederland heeft wel is te maken met agressie. Ook voelen vooral vrouwen zich steeds minder veilig op straat. Ze worden nagefloten of erger nog achterna gezeten door mensen die ze niet kennen. Het hebben van een onveilig gevoel is erg vervelend. Je voelt je bijna machteloos. Gelukkig komen er steeds meer tools op de markt om je hierbij te helpen. 

Camera

In Amerika is dit echt een trend. Steeds meer mensen maken gebruik van een dashcam of zelfs een portable camera. Hierdoor wordt alles gefilmd en kan je achteraf bekijken wat er is gebeurd. Vooral een dashcam is erg effectief. Vaak weten mensen wel dat ze fout zitten tijdens een verkeersongeval maar willen ze dit niet toegeven. Met een dashcam heb je op beeld staan wat er is gebeurd. Hierdoor kan je super makkelijk bewijzen dat de tegenpartij fout zit. Dit scheelt een hoop gezeur! Ook steeds meer mensen kiezen ervoor om altijd een camera op zak te hebben. En als ze dan in een situatie terechtkomen waarbij ze zich niet veilig voelen. Pakken ze hun camera erbij en filmen alles.

Alarmknop

Een alarmknop is een handige tool om jezelf te beschermen. Er zijn diverse producten die je kunt gebruiken om hulp te vragen. 1 zo’n product is persoonsalarmering, deze is vooral bedoeld voor werkende mensen. Vaak ontstaan er vervelende situaties op de werkvloer waarbij iemand wel wat hulp kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan agressieve klanten, cliënten of patiënten. Het kan ook zijn dat je werkt zonder toezicht in een situatie waarbij je het risico loopt op een arbeidsongeval. In situaties waar je het gevoel hebt dat je gevaar loopt is een alarmerende mogelijkheid ideaal. Bij personenalarmering als je de knop indrukt krijgt degene in de alarmcentrale gelijk een melding. Ook gaat er een microfoon aan waardoor de centralist kan meeluisteren met de situatie. Als het een situatie betreft die de veiligheid van de gebruik echt in gevaar brengt, dan zal de centralist de politie inschakelen.

Dit vind je misschien ook leuk...