Zakelijk

Wat is linkbuilding en hoe zet je het in?

Een simpele uitleg van linkbuilding is het volgende. Linkbuilding is het verzamelen van do-follow links naar jouw website met content. Dit kan je zowel intern als extern inzetten. Een externe link is het verzamelen van links van een website naar die van jou. Een interne links plaats je op jouw website naar een andere pagina. Denk bijvoorbeeld naar een subcategorie op je website. 

Waar is dit belangrijk?

Linkbuilding is belangrijk omdat Google elke link naar jouw website ziet als een ‘voorkeurstem’. Hoe meer backlinks je krijgt naar jouw website hoe belangrijker je gevonden wordt door Google. Let er wel op dat je links over aanverwante onderwerpen hebt naar je website, relevantie is namelijk erg belangrijk. Ook is Google steeds beter in staat de kwaliteit van de content te bepalen. Ga daarom niet direct aan de slag met het verzamelen van 100 links, maar kijk ook goed naar de kwaliteit. Je kan beter 5 goede kwalitatieve links hebben dan 100 ‘minder’ goede links. 

Linkbuilding technieken

Wil jij meer links verzamelen naar je website? Dan kan je hiervoor verschillende technieken inzetten. Wij hebben er een aantal voor je uitgelicht:

  1. Directories: met behulp van deze techniek schrijf jij je website in bij directory websites. Dit kunnen bijvoorbeeld startpagina’s of overzichtspagina’s zijn. Deze links zijn tegenwoordig niet meer van hoge kwaliteit, maar kunnen wel positieve effecten hebben op je website. 
  2. Ruilen: dit is een andere techniek die redelijk populair is. Hierbij benader je andere websites en stel je voor om een link ruil te maken. Jij plaatst een link voor mij en jij voor de ander. Een win-win situatie dus. 
  3. Gastbloggen: sommige websites accepteren ook gastblog met dofollow links. Vraag altijd duidelijk na of het gaat om een do-follow link, want veel websites doen dit niet. Daarnaast kost deze techniek ook meer tijd, maar levert wel een hogere kwaliteit aan links. Dit komt je link dan verwerkt is in content en door Google wordt dit gezien als meer ‘waardevol’. 
  4. Kopen van links: dit is een optie dit relatief weinig tijd kost. Je kiest de websites uit waarop je wil plaatsen en betaald ervoor. Vaak lopen de kosten dan wel snel op.  

 

Dit vind je misschien ook leuk...