Algemeen

Wist je dat deze gewoonten ook zorgen voor meer ongedierte?

Vervelende insecten en ongedierte wil je zeker niet in huis hebben. Als je een muis in huis ziet lopen dan kun je helaas rekenen op meerdere muizen die ergens in je huis gevestigd zijn. Ook als je muizenkeutels in huis vind dan kun je ervan uitgaan dat meerdere muizen in je huis zitten. Om te voorkomen dat je steeds meer muizen krijgt en dus schade aan je woning hebt, is het toch verstandig om zo snel mogelijk bestrijdingsservice.nl in te schakelen. Voor zilvervisjes geldt hetzelfde. Als je last hebt van zilvervisjes in je huis dan kan het zeker uit om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van zilvervisjes.

Het bestrijden van zilvervisjes

Zilvervisjes komen veel voor in huizen waar ze zich in het donker kunnen verschuilen. Wanneer je op donkere plekken in huis gaat schoonmaken, spullen van zolder gaat halen of gaat verhuizen is de kans groot dat je ze tegenkomt. Zeker in plekken zoals de badkamer, keuken, bijkeuken of zolder zijn geschikte verstopplekken. Dit zijn namelijk vochtige en donkere plekken. Tussen dozen en boeken kun je de zilvervisjes ook tegenkomen. Het probleem met zilvervisjes is dat ze in alle donkere plekken gaan zitten waar je niet bij komt. Je kunt het een beetje voorkomen door regelmatig achter en onder donkere plekken schoon te maken zoals de koelkast.

Zilvervisjes bestrijden

Als je ergens een zilvervisje tegenkomt dan zullen er zeker meerdere rondlopen. Het is dan belangrijk om de zilvervisjes te gaan bestrijden. Dit kun je eerst zelf aanpakken met huismiddeltjes. Kijk goed naar alle plekken waar ze kunnen zitten. Pak alles mee, zo ook onder en achter kasten. Als een deel van de zilvervisjes niet aangepast wordt dan blijven ze in huis. Helpt het niet om ze zelf te bestrijden? Dan zou je een bestrijdingsdienst in kunnen schakelen.

Muizen in je huis

Muizen zitten vaak op plekken in de keuken en in voorraadkasten. Het vervelende is dan ook dat muizen in al je etensvoorraad gaan zitten. Je zult dan ook je voorraad moeten controleren op aangetaste producten. Muizen kunnen dan ontzettend klein zijn, helaas kunnen ze wel grote schade aanrichten. Ze kunnen je huis van binnenuit beschadigen doordat ze onder andere aan isolatiemateriaal en bedradingen gaan knagen.

Het bestrijden van muizen

Als je te lang wacht met het bestrijden van muizen dan kun je last krijgen van een muizenplaag. Dit kan voor veel schade aan je huis zorgen. Je zou alvast voedsel extra goed op kunnen bergen in trommels en tupperware. Daarbij kun je eventuele open zakken voer zoals dierenvoedsel in opbergen. Preventieve (muisvriendelijke) vallen kun je ook in je huis neerzetten. Verder is het vrij lastig om meer te doen. Zeker als het koud is willen muizen graag binnen zijn. Als je een ouder karakteristiek huis hebt met veel gaten en kieren dan is dit voor muizen ideaal. In dat geval is het aan te raden om de bestrijdingsdienst in te schakelen omdat het erg lastig is om zelf muizen te bestrijden.

 

Dit vind je misschien ook leuk...