Algemeen

Hoe verbeteren automatische platenspelers en krachtige subwoofers je geluidsbeleving?

Zou je vanwege de nostalgische looks en fijne sound graag een platenspeler willen, maar zie je het gedoe van alle precieze handelingen niet zo zitten? Als je graag voor gemak gaat maar niet op geluidskwaliteit wilt inbinden, dan zijn automatische platenspelers met toonarm misschien een oplossing die het beste van twee werelden biedt. Door de goede geluidskwaliteit en minimale elementen die het geluid kunnen verstoren, kun je met een automatische platenspeler niet alleen voor comfort maar ook voor het beste geluid gaan. Ook goede subwoofers zijn audiocomponenten die de beleving van muziek en films enorme kracht bij kunnen zetten. Benieuwd hoe? Lees het hier!

Diepere bas

Ben je op zoek naar speakers die gericht zijn op het weergeven van de diepste bastonen? Dan wil je waarschijnlijk krachtige subwoofers kopen voor je stereo of home cinema. Een goede subwoofer kan extreem lage tonen produceren, waardoor je hiermee voor een realistische en ruimtelijke beleving van geluid kunt zorgen. Doordat een subwoofer zelfs de diepste bastonen eruit kan halen, krijg je hierdoor niet alleen een zuivere en complete weergave van muziek, maar ook een intensere beleving bij het kijken naar films. Filmmakers gebruiken namelijk het kanaal voor LFE (Low Frequency Effect) voor geluidseffecten in het lage register, wat een subwoofer vrijwel onmisbaar maakt voor een spectaculaire filmervaring die bijna fysiek voelbaar is.

Verbeterde geluidskwaliteit

Vooral als je kiest voor een automatische platenspeler met hoogwaardige naalden en componenten, zal de geluidskwaliteit erop vooruit gaan. De geluidskwaliteit wordt niet alleen nauwkeuriger, maar ook warmer en natuurlijker dan die van digitale media. Door de analoge aard van vinyl, kunnen subtiele details en nuances in de muziek naar voren komen die digitaal vaak verloren gaan. Het geluid van vinyl ligt ook dichter bij dat van de oorspronkelijke opname, omdat vinylplaten over het algemeen minder compressie hebben dan digitale audioformaten. Compressie kan namelijk details en dynamiek uit de muziek halen, wat het geluid minder levendig maakt. 

Minimale kans op verstoring

Een automatische platenspeler gebruikt weinig elektronische toepassingen die anders het geluidssignaal kunnen verstoren. Ook wordt de naald heel efficiënt gebruikt omdat deze direct op de juiste plek wordt  geplaatst en de plaat alleen raakt op het moment dat het nodig is. Omdat de naald vanzelf omhoog komt als de plaat is afgelopen, zullen de naald en plaat niet slijten en dezelfde goede geluidskwaliteit behouden. Ook handig als je per ongeluk in slaap bent gevallen of om een andere reden vergeet dat je een plaat op hebt staan. 

Beleving

Waar een krachtige subwoofer voor een ultiem emotionele en meeslepende geluidsbeleving zorgt, bijvoorbeeld bij het kijken naar films, kan je met het geluid van een automatische platenspeler vooral ook een nostalgische ervaring creëren. Zo kan het geluid van de naald die over de plaat glijdt en het gekraak van het vinyl een extra laag toevoegen aan de luisterervaring. Een platenspeler herinnert je aan vroegere tijden, niet alleen door de looks maar ook door de geluidsbeleving. Dus ben je een echte film- of muziekliefhebber? Op deze manieren kun je met automatische platenspelers en krachtige subwoofers je geluidsbeleving verbeteren!

Dit vind je misschien ook leuk...