Zakelijk

Freesletters: de meeste stijlvolle vorm van gevelreclame

Wil je investeren in gevelreclame en wil je de meest stijlvolle vorm van reclame aan de gevel? Dan zijn freesletters de beste keuze. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en andere vormen van gevelreclame die ook het overwegen waard zijn.

Wat zijn freesletters?

Freesletters zijn smalle letters die op de gevel worden gemonteerd om een reclameboodschap en de bedrijfsnaam te communiceren. De freesletters kunnen in verschillende materialen worden geleverd:

  • Acrylaat (kunststof)
  • Dibond (geborsteld aluminium)
  • PVC (kunststof)
  • Trespa (plaatmateriaal van houtvezels)

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar de meest stijlvolle freesletters zijn toch wel de letters die van dibond zijn gemaakt, oftewel geborsteld aluminium.

Freesletters en verlichting

Doordat freesletters zo smal zijn kun je ze niet van verlichting voorzien. Echter, het is wel mogelijk om de freesletters op een indirecte manier te verlichten via ledspots. 

Als je het ons vraagt zorgt het eigenlijk nog voor een veel mooiere manier van verlichting dan gevelreclame met ingebouwde verlichting.

Het mooiste is als je de letters van onderen met de ledspot verlicht. Het levert ‘s avonds en ‘s nachts de meest sfeervolle aanblik op.

De effectiviteit van freesletters vergroten

Net zoals alle andere vormen van gevelreclame zijn freesletters op zichzelf niet zo effectief en gaat het met name om de manier waarop je de gevelreclame toepast.

Het belangrijkste is dat je niet alleen je bedrijfsnaam met de freesletters communiceert, maar ook je toegevoegde waarde of de producten die je verkoopt. Op die manier is het voor voorbijgangers duidelijk wat je bedrijf voor hen kan betekenen. Helaas slaan veel bedrijven de plank mis door alleen hun bedrijfsnaam te communiceren. 

Tuurlijk, het zorgt voor herkenbaarheid van je bedrijfspand. Maar niet meer dan dat. Want hoe weten potentiële klanten waarom ze bij jou moeten zijn als ze alleen een bedrijfsnaam zien?

Andere vormen van gevelreclame die het overwegen waard zijn

Naast freesletters zijn er ook nog een aantal andere vormen van gevelreclame die absoluut het overwegen waard zijn:

  • 3D letters, ook wel doosletters genoemd. Dit zijn wat dikkere letters met ingebouwde led verlichting. Het grote voordeel van doosletters is dat je iedere letter in een andere kleur kunt laten maken zodat je de gevelreclame bijzonder opvallend kunt maken.
  • Lichtbakken, ideaal als je bijvoorbeeld een winkel hebt en de aandacht van het publiek al van ver wilt trekken. Lichtbakken kunnen namelijk op de kopse kant tegen de gevel worden gemonteerd.
  • Spandoeken. Het grote voordeel van spandoeken is dat je eenvoudig van reclameboodschap kunt wisselen. Dit is ook de reden waarom je spandoeken vaak toegepast worden door tuincentra. Door een aluminiumframe op de gevel te laten monteren hoef je alleen maar iedere keer het doek te vervangen om een andere boodschap te communiceren.

Zoals je ziet zijn er zat mogelijkheden als het om gevelreclame gaat. Denk daarom goed na over wat voor jou de beste oplossing is en wat bij jouw bedrijf past. Maak vervolgens een weloverwogen keuze voor een bepaalde vorm van gevelreclame.

 

Dit vind je misschien ook leuk...