Zakelijk

Wat te doen met een jubileum van je bedrijf?

Binnen Nederland heb je erg veel verschillende organisaties en bedrijven. Hierbij komt het dan ook dagelijks voor dat een bedrijf een jubileum heeft. Zo kan je een bijvoorbeeld een jubileum 5 jaar bedrijf hebben, maar kan dit ook langer zijn. Het is wel zo leuk om een jubileum te vieren samen met het bedrijf, maar hoe zorg je daar voor? Hieronder lees je wat je kunt doen met een jubileum van je bedrijf!

Waarom een jubileum vieren?

Een jubileum vieren kost nu eenmaal de nodige tijd en moeite. Hierbij moet je dus rekening houden met een goede voorbereiding. Omdat het een hoop geregel is, kun je als bedrijf denken het jubileum niet te vieren. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Door het jubileum te vieren, laat je aan je personeel zien dat je ze waardeert. Het was immers zonder het personeel niet gelukt jet die aantal jaren vol te houden. Door middel van het vieren van het jubileum geef je het personeel veel positiviteit. 

Kies voor een activiteit

Er zijn verschillende manieren om een jubileum te kunnen vieren. Zo kun je ervoor kiezen om een activiteit te gaan doen met iedereen. Hierbij kun je denken aan erg veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een spel spelen, zoals wie is de mol. Ook kun je met het hele bedrijf een kookworkshop gaan doen. Belangrijk hierbij is te kijken naar de leeftijden van het personeel en het aantal. Daarnaast kun je een activiteit kiezen die misschien nog aansluit op het bedrijf, maar kun je ook kiezen voor iets compleet anders. 

Een borrel

In veel gevallen kiezen bedrijven voor een borrel. Dit is ook niet geheel onlogisch. Door middel van de borrel kan het personeel er zelf voor kiezen met wie ze gaan praten. Hierdoor leert het personeel elkaar ook kennen op een andere manier dan op de werkvloer. Dit kan dus naast dat je veel positiviteit geeft ook meehelpen aan de werksfeer en band tussen het personeel. Een voordeel van de borrel is dat je ook op een goede manier een soort speech kunt houden. Hierbij kun je aangeven wat je waardeert aan het personeel en kun je je trots over het jubileum uitspreken.

Jubileumfeest

Je hebt hierboven kunnen lezen over een activiteit en borrel, maar je kunt er ook voor kiezen om een groot feest te organiseren. Dit is vooral voor grote bedrijven een leuke en makkelijke manier. Je kunt dan kijken naar verschillende locaties waar je het feest kunt geven. Het personeel kan hierbij zelf kiezen hoe laat ze komen en hoe laat ze gaan. Hierbij zijn ze net iets vrijer in hun planning en kunnen ze daarnaast tijdens het feest genieten van de praatjes, muziek, hapjes en andere nodige bijkomstigheden. 

positieve effecten

Door het jubileum te vieren ervaar je veel positieve effecten. Natuurlijk merk je dit op het moment zelf, want dit brengt vaak veel plezier met zich mee. Daarnaast zal het personeel nog een hele tijd vrolijk hierover doorpraten en zul je merken dat de band verbeterd. Dit is erg fijn en leuk voor de sfeer op werk.

Dit vind je misschien ook leuk...