Auto

Mechanische beveiliging van je camper: dit kun je doen

Het avontuur roept en je bent klaar om de weg op te gaan met je geliefde camper. Terwijl je je voorbereidt op spannende reizen, is het belangrijk om niet alleen te denken aan je bestemming, maar ook aan de beveiliging van je camper.

Veel dieven hebben het namelijk op je camper gemunt, dus is beveiliging geen luxe, maar een must. Lees door en ontdek wat je kunt doen.

Deuren en ramen beveiligen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om je camper te beveiligen, is door te zorgen voor stevige sloten op de deuren en de ramen. Controleer of alle sloten goed werken en repareer of vervang ze indien nodig. Verder raden we je aan om extra sloten te installeren, zodat het nog lastiger wordt om in te breken.

Versnellingsbakslot

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook, waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Het installeren van een versnellingsbakslot is dus een zeer effectieve manier om diefstal van je camper te voorkomen.

De bediening van het slot is eenvoudig, met behulp van een sleuteltje haal je het slot van slot en kun je wegrijden. Als je eemaal op de plaats van bestemming bent aangekomen draai je de sleutel weer om en zit het slot weer op slot. 

Kies altijd voor een slot van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld een Bearlock voor campers.

Motorkapslot

Het motorkapslot is een goede aanvulling voor het versnellingsbakslot. Onder de motorkap bevinden zich namelijk waardevolle onderdelen die dieven voor veel geld kunnen verkopen. En zeg nu zelf, een camper waar onderdelen missen waardoor die niet meer kan rijden is absoluut geen pretje als je op vakantie bent. Dus de investering in een motorkapslot is de moeite meer dan waard.

OBD beveiliging

Met OBD beveiliging voorkom je dat hackers toegang kunnen krijgen tot de software van je bestelbus en nieuwe sleutels kunnen inleren. OBD beveiliging is een zeer belangrijke vorm van mechanische beveiliging van je camper en daarom een must om te laten installeren.

Wat kun je naast mechanische beveiliging nog meer doen?

  • Maak gebruik van camperplaatsen. Dit zijn officiële parkeerplaatsen voor campers om de nacht op door te brengen. Door de aanwezigheid van andere campereigenaren is er sprake van sociale controle en neemt de kans op problemen af.
  • Sluit altijd alle deuren en ramen als je de camper achterlaat, ook als het buiten bloedje heet is.
  • Laat waardevolle spullen nooit in het zicht liggen. Op die manier maak je het minder aantrekkelijk om een inbraakpoging te wagen.
  • Plaats geen foto’s op sociale media van je vakantie als je nog op vakantie bent. Het is namelijk een signaal dat je niet thuis bent. Deze tip heeft natuurlijk niks te maken met het voorkomen van inbraak in je camper, maar wel met inbraak je woning. Het zou immers zuur zijn als je na je vakantie thuiskomt en je woning leeggeroofd is.

Dit vind je misschien ook leuk...