Auto

Een garage kiezen lastig? Niet met deze tips!

Goed onderhoud van je auto is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto veilig en betrouwbaar blijft. Maar hoe kies je de juiste garage voor auto onderhoud? Met zoveel opties, kan dit een lastige beslissing zijn. En hoe weet je welke garage betrouwbaar is? Wij helpen je op weg met een aantal praktische tips waardoor het kiezen een stuk makkelijker wordt.

Vraag je netwerk om hulp

Een goede manier om te beginnen bij het zoeken naar een goede garage voor auto onderhoud, is door in je netwerk te vragen wie een goede en betrouwbare garage kent. Je netwerk zal zelden een slechte garage aanbevelen, omdat ze dan zelf voor schut staan als jij vervolgens een slechte ervaring hebt.

Een andere manier om via andere mensen aan een goede garage te komen is door online reviews te lezen. Laat je niet te snel afschrikken als er ergens een negatieve review over een garage staat. Bijna ieder bedrijf heeft namelijk wel eens een klant waar het wat minder goed bij is gegaan. Bovendien kan het ook zo zijn dat een ontevreden klant geen gelijk heeft maar het wel zo laat lijken. Kortom, kijk naar het totaalplaatje en niet naar een enkele positieve of negatieve review.

Check op keurmerken en certificeringen 

Eén van de manieren om de deskundigheid van een garage vast te stellen, is door naar keurmerken en certificeringen te kijken. Is het bedrijf bijvoorbeeld aangesloten bij Autoservice Totaal of wordt er BOVAG garantie gegeven op occasions?

Bezoek de garage

Een derde tip die je willen meegeven is om de garage simpelweg te bezoeken voordat je jouw auto voor een onderhoudsbeurt brengt. Kijk goed rond hoe alles eruit ziet. Is de garage netjes en word je vriendelijk ontvangen? Of staan er overal spullen en moet je zelf iemand aanspreken om geholpen te worden? Een eerste indruk is meestal een goede graadmeter om te bepalen of je jouw auto bij de garage voor onderhoud wilt brengen.

Vraag naar de services 

Niemand vindt het fijn om zijn auto voor onderhoud weg te brengen. Het kost tijd, geld en je bent je bewegingsvrijheid ineens kwijt. Informeer daarom naar de verschillende services bij de garage voor als je je auto voor onderhoud komt brengen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om vervangend vervoer te krijgen, zoals een fiets of een auto?

En krijg je na het onderhoud eventueel vervangen onderdelen te zien, zodat je zeker weet dat onderdelen waarvoor je moet betalen vervangen zijn? De meeste garages doen dat namelijk niet. Als klant moet je er maar op vertrouwen dat de genoemde werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Informeer naar de werkwijze

Vraag naar de manier waarop de garage het onderhoud uitvoert. Hierbij gaat het met name om de vraag of ze eerst contact met je opnemen voordat ze bepaalde reparaties uitvoeren die kostbaar zijn. 

Verder is het goed om te weten of ze met originele onderdelen werken, dus met merkonderdelen, of dat ze een alternatief bieden dat kwalitatief gelijkwaardig is, maar prijstechnisch een stuk interessanter.

Deel jouw tip

Heb je nog een andere tip die niet in dit artikel mag ontbreken? Deel hem dan even met ons, dan plaatsen we hem er graag bij. Alvast bedankt!

Dit vind je misschien ook leuk...