Wonen

De invloed van een vloer op je interieur 

Een vloer bepaald voor merendeel de sfeer die je woning uiteindelijk krijgt. Hierdoor is het niet onbelangrijk om daar een weloverwogen keuze in te maken. Bepaal daarom goed welke stijl bij jou past, maar ook de meubels die je wellicht al hebt staan. Houd je van strak met een stoer randje, ga je voor klassiek of toch voor een natuurlijke look? In dit artikel helpen wij je een handje op weg met het maken van een keus. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel beter in staat om de type vloer te kiezen die bij jouw leefstijl en interieur past. 

De vloer kiezen

Waarschijnlijk heb je al tijdens je zoektocht gemerkt dat er een hoop keuzes zijn. Zo heb je de keus tussen een pvc, hout, steen of laminaat vloer. Ook in deze verschillende types zit er verschil in het materiaal en de kwaliteit. Daarnaast is de afwerking van de vloer ook nog onbelangrijk. Soms kan je ook het verschil niet meer zin met het blote oog. Zo heb je bijvoorbeeld een pvc vloer in een houtstructuur of steen dessins. Genoeg mogelijkheden, maar welke sfeer wil jij jouw interieur geven? Warm, klassiek of strak? Wij nemen de verschillende sferen met je door. 

Klassieke sfeer 

Donkere vloeren zie je steeds meer terug in verschillende woonstijlen. Dit vinden wij niet zo gek, want je haalt in één klap een statement in je woning. Een donkere vloer zie je voornamelijk terug bij een landelijke woonstijl. De combinatie met bijvoorbeeld een landelijke linnen plofbank staat ontzettend goed. Gaat je voorkeur meer uit naar strakke vormen? Dan is een donkere vloer ook mooi te combineren met staal, zwart of juist hoogglans wit. Je kan er genoeg kanten mee op. Let er wel op dat een donkere vloer je ruimte kleiner kan lijken. Woon je bijvoorbeeld in een appartement van 60m2? Dan is het beter om voor een lichtere bruine optie te kiezen. 

Warme sfeer 

Een vloer met een warme ondertoon staat al snel goed in ieder interieur. Door de verschillende kleurnuances in de planken krijgt de ruimte al snel een huiselijk gevoel. In combinatie met sprekende kleuren als koperoranje, zeeblauw of okergeel is je interieur gestyled met je laatste woontrends. 

Een lichte sfeer 

Veel mensen ervaren dit als een gedurfde keus, maar wie kiest voor een lichte vloer wil niets anders meer. Een lichte vloer maakt de ruimte namelijk optisch groter. Kijk wel uit dat je vervolgens niet veel witte meubels er in plaatst. Hierdoor kan je interieur al snel kil worden. Kies daarom met een lichte vloer bijvoorbeeld voor pastelkleuren. Ook donkere kleuren als staal of zwart kunnen een mooi effect geven in de ruimte.

Een betonlook 

Een trends die wij ook steeds vaker zien is de betonlook. Deze vloer is vaak neutraal grijs en heeft als voordeel dat het met bijna iedere stijl de combineren is. Of je nu een liefhebber bent van een landelijk interieur of klassiek, je kan alle kanten op. Daarnaast is de vloer ook onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden.

Voor welke sfeer ga jij in huis? Wij zijn benieuwd voor welke stijl je uiteindelijk het gekozen. Succes met het uitzoeken van de juiste vloer!

 

Dit vind je misschien ook leuk...