Wonen

Interieuradvies – leveren de kosten daarvan wel iets op?

Bijna iedereen heeft een uitgesproken smaak en weet exact wat hij of zij qua interieurinrichting wil. Mooie poefs, met een zachte feel. Of een industriële stijl maar dan met een snufje Scandinavische woonstijl erdoorheen. Velours, alleen maar velours en liefst ook nog fluweel. Goed geordend minimalistisch maar wel met veel planten. Vaak botsen je ideeën en als je ze uitvoert, lijkt het geheel als een vlag op een modderschuit. Zelfs als je je aan de regels houdt van een bepaalde woonstijl, kun je nog teleurgesteld raken. Mensen houden ervan om ergens op te variëren. Zodat je uiteindelijk je eigen unieke woonstijl hebt gecreëerd. Waar dan weer je oude meubeltjes alsnog niet bij passen. Jezelf je eigen interieuradvies opleggen, kan heel vermoeiend worden, zo.

Iemand voor interieuradvies in de arm nemen?

Maar uitbesteden is ook zoiets. Een stylist kost geld. En is dat het allemaal wel waard? Dit artikel spreekt zich daar positief over uit. En geeft je meteen een hele rits redenen waarom je eigenlijk interieuradvies zou moeten overwegen als je een huis wilt restylen of nieuwbouw van een fraai interieur wilt gaan voorzien. De belangrijkste reden is dat jouw huis ook jouw eigen sfeer moet uitstralen. Jij moet je er namelijk als een vis in het water bij voelen. Dat geldt natuurlijk ook voor je partner. Er moeten dan wel een paar knopen soms doorgehakt worden, maar stijl valt vaak goed te middelen.

Al jouw ideeën gebundeld in goed advies

Een tweede reden om interieuradvies in te schakelen, is dat jij wel weet hoe je huis gestileerd moet worden, maar dat er schakels in je hoofd missen om dat ook goed voor elkaar te krijgen. Een interieurstyliste kan zo’n vertaalslag wel maken en helpt je zo. Net zo met je persoonlijke smaak. Die heb je en wil je gespiegeld zien in je interieur. Maar bij veel mensen is die persoonlijke smaak nog niet af. Er hangen nog teveel losse draadjes. Een styliste herkent dat en koppelt alle elementen die je persoonlijke smaak vertegenwoordigen aan elkaar. En dan gaat alles er ineens mooi uitzien. En daar geniet je dagelijks van. Dat mag best een beetje kosten.

Miskopen is jammer-geld

Een styliste is ook een meester(es) in kleur- en materiaalcombinaties. Die komt soms met verrassende voorstellen. Qua kleuradvies is een goede styliste haar geld meer dan waard. Je kunt beter een paar euro uitgeven voor goed advies dan miskopen doen en blijven zitten met een bank die je uiteindelijk nog niet helemaal vindt passen bij je woonstijl. Dat geldt ook voor accessoires. In de winkel waar je ze kocht waren ze het einde, maar eenmaal thuis op een tafeltje of een wandplank, staan ze je ineens tegen. Met goed stijladvies voorkom je zulke miskopen en dat scheelt geld.

Interieuradvies en dan zelfs gratis!

Last but not least: een interieurstyliste denkt in een totaalplaatje en doet er alles aan om jouw interieur tot één geheel te maken. Een ratjetoe aan stijlen, daar heb je niks aan. Dat geeft ook geen rust. Mocht je het met bovenstaande helemaal eens zijn, maar dan nog niet het geld over hebben voor styling en advies, dan kun je soms ook ergens voor gratis interieuradvies terecht. En ook nog professioneel, met werkbezoeken, een moodboard, 3D ontwerpen, enzovoort. Dat kan bijvoorbeeld bij Vandonzel.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...