Wonen

Wanneer verhuizen naar een nieuwe plaats in tijd van corona?

Het is een bijzondere tijd voor iedereen. Vrijwel iedereen is namelijk wel op de een of andere manier geraakt door corona en we moeten allemaal op een andere manier gaan leven. Zo zal je werkomgeving er op dit moment al snel anders uitzien dan hiervoor en zal je sociale leven waarschijnlijk ook niet meer hetzelfde zijn. 

Daarnaast kan het zo zijn dat je misschien van plan was om naar een nieuwe plek te verhuizen en dat nu toch maar niet meer doet of dat je juist door de situatie van nu besluit om te gaan verhuizen. Er zijn een aantal scenario’s wanneer dit voor mensen interessant kan zijn en die benoemen we hieronder. 

Er doen zich meer kansen voor op de woningmarkt

Zoals alle woningzoekenden inmiddels wel weten is het een lastige tijd op de woningmarkt. Waar het voor veel mensen hiervoor nog vrijwel onmogelijk was om iets te vinden kan het nu juist zo zijn dat er wel kansen zijn om een woning te kopen. Zo zijn er veel starters die vanwege deze crisis hun kans hebben gezien en wel aan een woning zijn gekomen. 

Je wilt verhuizen naar een rustigere omgeving

Wanneer je in het verleden naar een drukke stad was verhuisd, omdat daar meer is te doen, kan het nu juist zo zijn dat je daar toch liever weggaat. Vanwege alle maatregelen en de gevaren van corona is het een stuk minder aantrekkelijk geworden om in een grote stad te wonen. Je zult nog steeds een hoge huur moeten betalen en kunt misschien beter een grotere woning kopen die meer landelijk is gelegen. Zo kun je bijvoorbeeld prachtig en heel betaalbaar wonen in een nieuwbouwwoning in Emmen

Dat is een veel betere investering voor je geld en bovendien kun je beter meer in de natuur zitten wanneer je veel thuis moet blijven dan in een appartement. Zeker wanneer dit een overweging was die je al aan het maken was dan is dit wellicht een goed moment om de stap ook daadwerkelijk te zetten.

Ergens anders zijn meer mogelijkheden voor je carrière

Corona heeft ook veel overhoop gehaald als het gaat om de banen van mensen en de mogelijkheden. Wanneer dat ook bij jou het geval is dan is het verstandig om zo snel mogelijk verder te gaan zoeken. Het kan allemaal langer gaan duren dan we denken voordat het virus voorbij is en daarom is het een groot risico om te wachten totdat het voorbij is en het ‘normale leven’ weer verder kan gaan. Het is dan ook beter om zo snel mogelijk te handelen naar wat voor jou het beste is. Dat kan zijn dat je voor jouw carrière misschien beter naar een andere plek kunt verhuizen. 

Dit vind je misschien ook leuk...