Scooter leasen
Financieel

Scooter kopen vs. leasen: zo maak je de juiste keuze

Je bent op zoek naar een nieuw vervoersmiddel, maar je twijfelt nog. Op verschillende platformen heb je een mooie tweedehands auto gevonden. Helaas wel boven je budget. En op de (elektrische) fiets naar je werk zie je ook niet zitten. Het openbaar vervoer heb je ook meegenomen in je lijstje, maar vanwege het oplopende aantal besmettingen in openbare ruimtes heb je deze optie ook geschrapt. Nu is je oog gevallen op een prachtige scooter en heb je twee keuzes: ga je de scooter kopen of wordt het toch leasen? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze! 

De voordelen van het leasen van je nieuwe scooter

Het kopen van een scooter is het meest gebruikelijk. Toch worden er steeds vaker scooters via afbetaling gekocht. Als je een scooter gaat leasen, betekent dit dat je het aankoopbedrag niet in één keer hoeft te betalen. Je krijgt de vrijheid om het aankoopbedrag (+ een klein beetje rente) over een termijn van 12 tot 36 maanden te betalen. Geen €2.000 meer op één moment betalen, maar elke maand €64,15 (op basis van 36 maanden). 

Als je kiest voor het leasen van een scooter, staat je nieuwe Vespa, Piaggio of Senzo binnenkort al voor je deur. Je kunt dus genieten van alle voordelen van je nieuwe scooter zonder dat je direct blut bent. Klinkt goed, toch?! 

Geld lenen kost geld. Is kopen daarom beter?

We hebben het al even kort genoemd: je betaalt rente zodra je kiest voor het kopen op afbetaling van je scooter. Voor een scooter van €2.000 betaal je in totaal €2.309,47. In 36 maanden betaal je dus meer dan driehonderd euro extra voor diezelfde scooter. Dat is best een hoop geld. Daarom raden we je ook aan om de scooter in één keer te betalen. Als je financiële middelen dat toelaten, natuurlijk. Mocht dit niet het geval zijn, dan biedt leasen de oplossing. Maar let wel op dat geld lenen ook geld kost. 

Gelukkig zijn scooters tegenwoordig niet meer zo duur. Je kunt bij veel webwinkels en fysieke winkels al een benzine scooter kopen vanaf €899. Naast benzine scooters stijgt de populariteit van elektrische scooters ook flink. Gelukkig is het verschil in prijs minimaal. Je hebt namelijk al een elektrische scooter vanaf €1.199. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...