Algemeen, Gezondheid

De 3 leukste beroepen in de zorg

In de afgelopen maand is de zorg behoorlijk in opspraak gekomen tijdens de coronacrisis. Het is gebleken dat het een zeer belangrijke sector is in onze maatschappij, terwijl er toch regelmatig wordt gezegd dat het slecht betaald en de uren niet al te best zijn. Ondanks dat is het wel een erg leuke branche om in te werken. Ook is er zoveel meer te doen dan enkel het verplegen van zieken. Ook tandartsen, pedagogische medewerkers en audiciens zijn mensen die werken in de zorg. Wij geven je de drie leukste en meest beroepen binnen de zorg.

De verpleegkundige

Het is nu ondertussen wel bekend dat er een zeer groot tekort is aan verpleegkundigen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om verpleegkundigen op mbo- of hbo-niveau. Daarnaast is de kans zeer klein dat er robotisering plaatsvind waardoor je in de toekomst je baan verliest. Ook verzorg je mensen die hulp het hardst nodig hebben. Hierdoor is verpleegkundige een erg leuk beroep om in actief te zijn.

Pedagogisch medewerker

Een pedagogisch medewerker is iemand die een groep kinderen begeleid in de kinderopvang. Zij zorgen voor de kinderen als hun ouders bijvoorbeeld aan het werk zijn. Een pedagogisch medewerker is iemand die artistiek en sociaal is aangelegd en draagt met die twee karaktereigenschappen bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Ook bij dit beroep is de kans klein dat je in de toekomst je baan verliest door robotisering, doordat ook dit echt mensenwerk is.

Bedrijfsarts

Een bedrijfsarts moet mensen op het werk gezond en fit houden. Daarnaast geven zij advies bij arbeidsongeschiktheid en uitval van personeel. Hierbij geven zij advies wat personeelsleden het beste kunnen herstellen en her integreren in het werkveld. Ben je er nog niet over uit welk beroep jij wilt beoefenen in de zorg? Kijk dan eens op de nationale beroepengids.

Dit vind je misschien ook leuk...