Gezondheid

Een verkoudheid: welke symptomen kun je hebben?

Als je last denkt te hebben van een verkoudheid is het handig om hier direct wat aan te doen. Als je hier niets aan doet kan de verkoudheid langer aanhouden. Een verkoudheid is zeker niet fijn om te hebben en het is dan ook verstandig om er wat aan te doen. Je kunt namelijk te maken krijgen met keelpijn, een verstopte neus en een zere neus. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn. Dit komt doordat je heel de dag je neus moet snuiten waardoor je hoofd overspannen wordt. 

Wat kun je doen tegen een verkoudheid?

Tegen een verkoudheid kun je niet veel doen. De verkoudheid dient namelijk vanzelf over te gaan. Dit duurt meestal tussen de 4 en 7 dagen. Na deze periode hoor je eigenlijk geen last meer te hebben van je keel en kun je weer normaal ademen door je neus. In de week van je verkoudheid kun je er wel voor kiezen om paracetamol te slikken. Daarnaast kun je ook hoestdrank of hoesttabletten gebruiken voor het verminderen van de hoest. Doordat je hoestdrank gebruikt heb je de mogelijkheid om sneller van je verkoudheid af te komen. Wil je zo snel mogelijk van je verkoudheid af komen? Dan helpt het vaak om veel thee te drinken. 

Een verkoudheid voorkomen

Je hebt ook de mogelijkheid om een verkoudheid te voorkomen. Als je een verkoudheid wilt voorkomen, dan is het handig om elke dag thee te drinken. Drink de thee dan ook met honing. Hier zitten namelijk de juiste vitamines in die jou kunnen helpen om een verkoudheid te voorkomen. Als je niet dol bent op honing kun je er ook suiker bij doen. Verder is het ook verstandig om afstand te houden van mensen die hoesten en vaak je handen te wassen. 

Dit vind je misschien ook leuk...