Gezondheid

Je libido verhogen op een natuurlijke manier 

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je geen zin hebt om samen met je partner te gaan rollebollen. Dit is helemaal niet erg, maar wanneer dit structureel het geval is lijkt het verstandig om er iets aan te doen. Het is niet alleen belangrijk voor het plezier tussen jou en je partner, maar ook voor je gezondheid. Wist je dat het hebben van geslachtsgemeenschap goed is voor je gezondheid? Automatisch geeft het ook een boost aan je libido. Wanneer jij je niet goed in je vel voelt kan dit een negatieve impact hebben op je libido. Hierdoor profiteer je niet van de gezondheidsvoordelen die je krijgt van de activiteiten tussen de lakens. Je komt in een vicieuze cirkel terecht en dat is genoeg reden om er eens kritisch naar te kijken. In dit artikel vertellen wij je kort hoe je op een natuurlijke manier je libido kan verhogen, zodat je hopelijk uit de vicieuze cirkel kan komen. 

Voedingsmiddelen

Wellicht heb je er al eens over gehoord: het lustopwekkende lijstje met voedingsmiddelen. Het ene werkt natuurlijk beter dan het ander, maar een glaasje wijn, oesters, kaneel en chocolade schijnen inderdaad goed te werken. Het advies is om hiermee te experimenteren, want elk lichaam werkt natuurlijk weer net even anders als het andere. 

Mag dit niet of onvoldoende voor je werken dan zijn er ook nog andere opties. Zo zijn er verschillende pillen op de markt met een natuurlijke basis, bijvoorbeeld de libido forte. Dit is een capsule gemaakt van gelatine met daarin een mengsel van droge kruidenextracten. Het middel is al jarenlang op de markt en wordt door veel mensen gebruikt. Net als bij voedings hebben deze middelen ook bij ieder persoon een andere uitwerking. Probeer daarom ook hiermee te experimenteren. 

Het lichaam in balans

Een gezond lichaam heeft vaak een gezonde libido. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om je stress te verminderen wanneer je dit hebt. Van oudsher is stress een overlevingsinstinct en dat wil zeggen dat het lichaam niet relevante functies om te overleven op stand-by zet. Een mooi voorbeeld is de spijsvertering, deze wordt nagenoeg stopgezet om energie te besparen. Hetzelfde geldt daarom voor het aanwakkeren van je libido. 

Wanneer je te maken hebt met stress is sporten vaak een goed middel om dit te verminderen. Daarnaast maak je automatisch tijdens het sporten allerlei hormonen aan. Voor je libido zijn dat het oestrogeen en testosteron. Sporten stimuleert je doorbloeding, ook in je geslachtsorgaan. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...