Internet, Zakelijk

Hoe begin je een eigen blog website?

Super leuk als je van plan bent om een eigen blog te gaan beginnen. Er zijn veel onderwerpen waar je over kunt schrijven, afhankelijk wat je zelf leuk vindt. Natuurlijk komt er wel het een en ander bij kijken als je een eigen blog begint. Maar wat komt er nou precies allemaal bij kijken? Hierbij een paar tips om te beginnen met een blog website.

Bedenk waar je over wilt schrijven

Een goede tip om mee te beginnen is het beslissen waar je over wilt gaan schrijven. Er zijn talloze opties dus er zal ook iets tussen zitten wat jij leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan schrijven over eten, mode, sport of het algemene nieuws. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe je je onderscheidt van anderen. Originele blogs zijn voor lezers namelijk een stuk interessanter dan wanneer je een geknipt en geplakt stuk leest. Om origineel over te komen kan het leuk zijn om persoonlijke ideeën en foto’s te delen.

Bepaal je doelgroep

Belangrijk is om van tevoren je doelgroep te bepalen. Weet dus wie je wilt bereiken met het schrijven van je artikelen. Wil je graag jonge studenten bereiken is het niet slim om in de u vorm een tekst te schrijven. Schrijf dan in de je/ jij vorm, zo schrijf je je tekst aantrekkelijk voor je doelgroep. Wil je graag schrijven voor jezelf en dat andere het ook kunnen lezen? Dan maakt het niet heel veel uit in welke vorm je schrijft. Schrijf dan vooral op de manier die je zelf fijn vindt.

Regel je technische zaken 

Wanneer je wilt beginnen met het schrijven van een blog is het ook belangrijk dat je je technische zaken op orde hebt. Je URL registreren is bijvoorbeeld een van deze zaken die je zeker geregeld moet hebben. Regel je dit niet is je site namelijk niet vindbaar online bij de zaken waar jij over schrijft. Dat is natuurlijk super zonde. Steek je er zoveel moeite in is het ook fijn als lezers die er meer over willen weten het ook daadwerkelijk kunnen lezen. 

Je domeinnaam doorsturen is ook zo’n belangrijke zaak die je van tevoren geregeld moet hebben. Door de juiste domeinnaam te gebruiken kunnen mensen ook echt op je website zelf komen. Heb je dit niet goed geregeld worden lezers doorgestuurd naar een compleet andere site. Mocht je bijvoorbeeld je website promoten via sociale media is het dus belangrijk dat je domeinnaam klopt. 

Zet je sociale media in

Zoals eerder gezegd kun je je sociale media gebruiken om meer bekendheid te krijgen voor je blog. Denk bij sociale media aan Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Als je dit slim aanpakt kan je veel volgers vergaren door je sociale media. Het is dan handig om de juiste pakkende teksten en foto’s te gebruiken waardoor mensen nieuwsgierig worden. Wanneer zij dan ook echt geïnteresseerd zijn zullen zij jouw site gaan bezoeken. Als dit eenmaal op gang is gekomen is je blog carrière officieel begonnen.

Dit vind je misschien ook leuk...