Zakelijk

Je kantoor een opknapbeurt geven voordat je werknemers weer terugkomen

Veel bedrijven hebben er tijdens de lockdown voor proberen te zorgen om het kantoor zoveel mogelijk op te knappen en leuker te maken voor de werknemers. Als ondernemer wil je namelijk graag dat je werknemers tevreden zijn en met plezier weer terugkomen naar kantoor. Wil jij nog verschillende dingen opknappen aan jouw kantoor? Dan hebben wij hieronder verschillende zaken waar je aandacht aan kan besteden, zowel voor je eigen werknemers als voor potentiële klanten die bij je op bezoek komen. 

Maak een enquête voor je werknemers

Je kunt natuurlijk met je eigen creativiteit aan de slag gaan om het kantoor te veranderen, maar veel slimmer is om een enquête te maken waar je input van je eigen werknemers vraagt. Zet daar al een aantal punten in die bij jezelf opkomen of opties waar je al aan had gehad. Daarnaast kun je ook open velden laten bij verschillende vragen, zodat je werknemers nog meer eigen input kunnen geven. Op deze manier weet je ook precies wat de verwachtingen van je eigen medewerkers zijn. 

Een leisure gedeelte in je bedrijf

Veel bedrijven vinden het zeer waardevol om een gedeelte voor plezier te hebben. Tijdens de pauzes kunnen mensen op deze manier hun hoofd helemaal weghalen bij het werken. Daarnaast is het ontzettend goed voor de teambuilding tussen verschillende mensen. Denk aan het halen van een tafeltennistafel, een voetbaltafel en een bank met eventueel een game console of een bar die je hier neer laat zetten voor de vrijdagmiddagborrel. 

Maak je kantoor professioneel voor het ontvangen van klanten

Kan jouw bedrijf goed worden gevonden? Zowel offline als online is dit belangrijk. Zorg dat je bedrijf aanwezig is op Google Maps, maar dat mensen je bedrijf ook vanaf buiten goed kunnen vinden. Het gebeurt vaker dat mensen een kantoor lastig kunnen vinden wanneer het bedrijf in een pand zit met meerdere bedrijven. Zorg er in dat geval voor dat er vanaf buiten al zichtbaar is hoe mensen bij jouw bedrijf komen en op welke verdieping je bent te vinden. Je kunt zelfs gebruik maken van verlichte zuilen. Deze verlichte zuilen laten meteen zien dat je bedrijf hier zit gevestigd en de nodige informatie, zoals de verdieping van je bedrijf etc, kunnen bedrijven hier direct vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...