Financieel

Waarom blijft goud toch populair?

Wanneer je goud wilt kopen doe je dit vaak met een reden. Wanneer je je dat kan permitteren heb je toch wel een mooi belegging en financiële zekerheid. Goud wordt ook wel gekocht als verzamelobject omdat er ieder jaar een nieuwe munt komt.

Goud kopen

Onder het goud zijn er verschillende beleggingsmunten zoals de maple leaf en de Krugerrand. Ook zijn er goudbaren die over de Good Delivery status beschikken. Deze zijn ook wereldwijd goed te verhandelen. De gouden munten komen van officiële munthuizen en worden dan ook weer in nieuwstaat aangeboden. Het is mogelijk om fysiek goud te kopen in gouden baren en munten. Enkele zijn Umicore goudbaren, Troy ounce munten en Nederlandse munten. De gouden munten worden vooral door particuliere spaarders en beleggers gekocht. De grotere beleggers kopen sneller goud baren. De productie van het goud baren liggen lager dan die van de gouden munten.

Waarom goud kopen?

De meesten mensen kopen goud om twee redenen:

  • Voor belegging
  • En als zekerheid

Wanneer men goud kopen als belegging ziet, die hopen ook dat de goudprijs gaat stijgen. De laatste jaren is de goudprijs weer aardig aan het stijgen. Er kan ook op papier in goud gehandeld worden maar men heeft toch liever fysiek goud. Het houdt ook in dat de investering altijd bereikbaar is. Je bent dan ook niet afhankelijk van tussenpersonen of contracten.

De financiële zekerheid is ook een belangrijke reden om goud aan te schaffen. De waarde van papiergeld is afhankelijk van het monetaire systeem en de waarde van het geld is een schuld aan de bank. Dit geld kan snel minder waard of bereikbaar zijn bij een crisis.

1 kilo goudbaren kopen

Wanneer men overweegt om 1 kilo goud baren kopen dan is het goed om te weten dat het goud voor 99.99% goud is. De umicore goudbaar heeft een hoge kwaliteit en heeft een good delivery status van de LBMA (London Bullion Market association). De status is wereldwijd erkend en ook wereldwijd verhandelbaar. Een umicore goudbaar weegt 1.000 gram goud en is 88 x 39 x 19 mm groot.

Umicore

De Belgische smelterij Umicore heeft de 1 kilo goud baar geslagen. Ze produceren goudbaren van hoge kwaliteit. Het goud is puur en gezuiverd. Wanneer de goudbaar gekocht wordt bij The Silver Mountain krijg je een terugkoop garantie. Hierdoor kan je het goud gemakkelijk verkopen voor 98% van de actuele goudprijs.

Goudbaren opslaan

Men kan ook 1 kilo goudbaren opslaan. Ze worden opgeslagen in een gealloceerde opslag. Het goud wordt dan onder je eigen naam opgeslagen met een juridisch eigendom. Het goud opslaan wordt veilig, zwaarbewaakt en verzekerd gedaan. U bent verzekerd van het feit dat uw goudbaar veilig is en dat er niets mee kan gebeuren.

Investeren in goud

Het is een gebruikelijke keus om te investeren in goud tegen de laagste kosten. Hoe groter de goudbaar is, hoe lager de productie kosten. Wanneer je in goud investeert kan je het bij het stijgen van de goudprijs goed verkopen.

Dit vind je misschien ook leuk...