Sport

De hipste sport van 2021 voorgesteld: Padel!

Padel is een sport die al heel wat jaren wordt gespeeld, maar waarvan de populariteit de laatste jaren pas echt gegroeid is. Zo wordt het in 2021 al de hipste sport genoemd. In feite is het een mix tussen tennis en squash. Je hebt een veld van 10 bij 20 meter, welke omsloten is door glazen wanden en metalen hekwerken. In veel gevallen wordt het als dubbelspel gespeeld. Het is een minder veeleisende sport dan tennis, welke eenvoudig onder de knie te krijgen is. De bal raakt namelijk zelden uit het spel door de omheining.

Meer dan brute kracht

Bij padel is het lastig om punten te scoren. Met alleen brute kracht ga je het namelijk niet redden. Maar waarom wordt het dan steeds populairder. Vandaag de dag zijn er meer dan 8 miljoen spelers ter wereld die sport spelen. Hierdoor is het nog altijd een relatief kleine sport, maar het groeit jaarlijks. De materialen worden namelijk steeds vaker aangeschaft, waardoor er geschat wordt dat er per jaar 250.000 spelers bijkomen. Hierdoor worden er ook steeds meer toernooien georganiseerd waar iedereen van over heel de wereld op af komt.

Een steeds groeiende sport

Padelfans zijn er ook meer dan voldoende. Er zijn namelijk niet alleen zoveel spelers te vinden die de sport wekelijks beoefenen, maar de kijkers zijn er ook in grote mate. Zo waren er bij de Master Final in 2018 bijvoorbeeld bijna 25.000 live kijkers. Dit was het hoogste aantal kijkers ooit voor een toernooi. Ook hierbij wordt verwacht dat het alleen maar zal groeien als meer mensen bekend raken met de sport. Het kan daarom alleen maar groter worden en wellicht ook steeds meer bij verschillende grote evenementen uitgeoefend gaan worden. Een sport om in de gaten te houden dus.

Dit vind je misschien ook leuk...