Telecom

Kan ik mijn oude iPhonescherm laten repareren?

Oeps, uw iPhone xs is gevallen en nu is het scherm kapot. De telefoon is verder nog goed dus het is zonde om helemaal een nieuwe te kopen. Wat u nu gaat doen is op zoek naar een winkel die uw telefoon kan repareren. Er zijn genoeg winkels die dit kunnen dus dat zal vast niet moeilijk zijn om die te vinden.

Zelf doen of uit handen geven?

Het vervangen van een scherm is niet iets wat u zelf kunt doen. U kunt een iPhone xs scherm reparatie beter overlaten aan de mensen die er echt verstand van hebben. Achter het scherm zitten namelijk nogal wat onderdeeltjes die niet beschadigt mogen worden en in het scherm zitten die ook. Wanneer u dan dus op een verkeerde manier ermee om gaat dan kunt u er meer kapot mee maken dan dat u er goed aan doet en dat is natuurlijk niet de bedoeling om dat te doen.

Waar ga je hem repareren?

Er zijn tal van sites die zeggen dat ze uw telefoon kunnen repareren maar wees wel voorzichtig waar u hem ter reparatie aanbiedt. U kunt kijken voor een winkel bij u in de buurt zodat u er heen kunt gaan maar u kunt ook kiezen voor een winkel waar u hem naartoe op kunt sturen en die hem dan weer terugsturen naar u wanneer ze er klaar mee zijn. Het is een beetje wat u zelf wilt. De een vind het prettig om erbij te blijven of in ieder geval gezien te hebben waar u hem aanbiedt en de ander maakt dat niet heel veel uit en wil gewoon eigenlijk alleen maar de telefoon zo snel mogelijk terug hebben zodat u weer lekker verder kunt gaan met bellen en alle andere zaken die u met uw telefoon doet.

Zelf betalen of garantie?

Of dat u de reparatie zelf moet betalen of niet dat is wel afhankelijk van een aantal zaken. Het kan zijn dat wanneer het niet komt door vallen dat het onder de garantie valt maar eigenlijk weten we allemaal wel dat een telefoon scherm niet zomaar kapotgaat. Het kan ook zijn dat het valt onder uw verzekering, maar ook dat zult u zelf even uit moeten zoeken omdat wij natuurlijk niet weten of en hoe u de telefoon hebt verzekerd. Dit zijn dus dingen die u even na kunt kijken. Vraag in ieder geval om de factuur van uw reparatie zodat u die eventueel kunt declareren bij de verzekering voor het geval dat dat nodig mocht zijn. Soms valt zoiets ook onder de inboedel. U kunt het natuurlijk altijd proberen.

Zorg er ook voor dat de winkel waar u de telefoon aanbiedt u even belt wanneer ze constateren dat er meer aan de hand is dan alleen een kapot scherm. Als er meer kapot is kunnen de kosten namelijk nogal hoog oplopen en dan is het de vraag of dat het nog wel waard is om de telefoon te laten maken.

Dit vind je misschien ook leuk...