Financieel, Wonen

Is het slim om te wachten tot 2022 om een woning te kopen? 

De huizenprijzen waren vorig jaar in 2020 al enorm hard gestegen, maar in 2021 zien we weer maand na maand dat de stijgingen records verbreken. Is het dan op dit moment nog wel slim om ook een huis te kopen of is het slimmer om nog een jaartje te wachten? Of is dat juist een slecht idee en staan de prijzen dan nog veel hoger? Wij bespreken het e.e.a. hierover onder op deze pagina. 

Gaan we nog meer inflatie krijgen? 

De grote vraag blijft of we de komende jaren nog veel meer inflatie gaan zien of niet. Als dat het geval is dan gaan de prijzen nog verder stijgen, maar een van de redenen waarom de prijzen op dit moment al zo hard zijn gestegen komt ook doordat mensen angst hebben voor inflatie en dat zorgt ervoor dat ze nog zo snel mogelijk een huis willen kopen. Dit op zichzelf kan ook een bubbel veroorzaken, wat betekent dat je eigenlijk een huis koopt waar je te veel voor betaalt. Toch is dit een enorm lastige vraag waar maar weinig mensen je een antwoord op kunnen geven. Niemand heeft nog een situatie meegemaakt waar we op dit moment in zitten en het kan dus veel kanten op. 

De hypotheekrentes

Een ander belangrijk onderwerp zijn de hypotheekrentes. Deze staan op dit moment ontzettend laag. Wanneer jij iemand bent die op dit moment echt een koopwoning nodig heeft en daar ook een lening voor nodig zal hebben, dan kan het in jouw geval slim zijn om daar nu wel gebruik van te maken. 

Maar wanneer je geen hoge nood hebt bij het kopen van een woning dan kun je er ook voor kiezen om even af te wachten hoe de huizenmarkt zich verder uit zal pakken en verder sparen. Mochten de rentes wel weer omhoog gaan dan zal dat invloed hebben op wat mensen kunnen betalen voor koopwoningen en de prijzen wellicht gaan dalen. Maar ook dat is een hele grote onzekerheid. Meer over de verwachtingen van de hypotheekrentes lees je ook op de website van de ABN AMRO.

Slim is het in dat geval sowieso om de markten goed in de gaten te houden bij jou in de omgeving. Ook wanneer je niet van plan bent om nu wat te kopen, dan is het zeer leerzaam om te weten wat er beschikbaar komt, voor welke prijzen en wat jouw opties en mogelijkheden zijn. Hier hier voor alle nieuwbouwwoningen in de Stedendriehoek van Nederland. Het beschikbare aanbod van nieuwbouw huizen bij jou in de omgeving kan je al een goede indruk geven. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...