Gezondheid

5 tips voor een schoon en gezond gebit

Het is van groot belang om je tanden en kiezen goed schoon te houden. Je hebt immers voor je hele leven dezelfde tanden. Als deze tanden al vroeg in je leven beschadigd raken, kan dat vervelende gevolgen hebben voor de toekomst. Daarom is het fijn om goed op de hoogte te zijn van verschillende dingen die je kunnen helpen bij het gezond houden van je gebit.

Poets lang genoeg

Je moet er altijd voor zorgen dat je lang genoeg poetst. Wanneer je structureel te kort poetst, kan dat voor gaatjes of snellere groei van tandsteen zorgen. Dat is een reden om ervoor te zorgen dat je lang genoeg poetst. Het advies is om iedere keer dat je tanden poetst minimaal twee minuten te poetsen. Wanneer je je tanden aan het poetsen bent, kan het lastig zijn om je te bedenken hoe lang je al bezig bent. Daarom is het voor veel mensen een goed idee om een timer op hun telefoon te zetten.

Flossen

Met alleen tandenpoetsen bereik je niet alle delen van je tanden. De kans is groot dat er tussen je tanden tandsteen ontstaat wanneer je normaal gesproken nooit flost. Een tandenborstel kan niet tussen de tanden in komen. Daarom is het van belang om regelmatig te flossen zodat je tanden mooi schoon blijven. 

Elektrische tandenborstel

Er zijn veel mensen in Nederland die geen gebruik maken van een elektrische tandenborstel. Dit zou voor veel mensen er voor kunnen zorgen dat zij een gezonder gebit krijgen. Daarom is het een goed idee om eens te overwegen om een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Op die manier maak je met minder moeite je tanden beter schoon. Het is met een elektrische tandenborstel een stuk makkelijker om je tanden en kiezen goed schoon te maken. Dat komt doordat je met deze tandenborstel enkel over de tanden hoeft te gaan. Wanneer je met een normale tandenborstel poetst, moet je zelf alle kracht zetten. 

Tandarts

Als je je gebit belangrijk vindt, is het slim om op zoek te gaan naar een goede tandarts. Je hebt deze nodig voor alle hulp met je gebit. Wanneer je een tandarts zoekt, is het slim om vooral bij jou in de buurt te zoeken. Zo voorkom je dat je ver moet rijden voor een bezoek aan de tandarts. Wanneer je niet goed weet hoe je een tandartspraktijk in de buurt moet vinden, kun je dit het best doen via internet. Zoek bijvoorbeeld op tandartspraktijk Schiedam of op tandarts Rotterdam. Op die manier zie je alle tandartspraktijken bij jou in de buurt. 

Mondwater

Het is fijn om een frisse smaak in je mond te hebben. Mondwater kan je hierbij helpen. Dat is niet de enige functie van mondwater. De belangrijkste functie van mondwater is uiteraard het reinigen van het gebit. Door je mond regelmatig te spoelen met mondwater bereik je plekken waar je met de tandenborstel niet kunt komen. Daarom is het voor iedereen aan te raden om mondwater te gaan gebruiken. 

Dit vind je misschien ook leuk...