Gezondheid

Ingetrokken tepel: hoe los je het op?

Onzeker worden over je lichaam kan door verschillende dingen komen. Sommige onderdelen van jouw lichaam kunnen anders zijn dan het ‘normaal’. Voor veel mensen is het vervelend en daarom zijn er tegenwoordig verschillende ingrepen die je kunt laten uitvoeren. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van een ingetrokken tepel en dat is ook vervelend. Niet iedereen vindt het mooi om een tepel te hebben die ingetrokken is en dat begrijpen wij. Wanneer een tepel helemaal plat is of naar binnen is getrokken, kun je spreken van een tepel die is ingetrokken. Dit kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen, maar het is belangrijk om te weten dat het onschuldig is. Het vormt namelijk geen gevaar en het kan ook eenvoudig opgelost worden. Wat is de oorzaak? En hoe kan het opgelost worden? In dit artikel vertellen we alles over ingetrokken tepels, zodat je er meer over te weten komt.

Oorzaken van een ingetrokken tepel

Ingetrokken tepels kunnen op verschillende manieren ontstaan en dit kan soms erg vervelend zijn. Veel mensen kunnen er namelijk helemaal niets aan doen en het is vaak een aangeboren kwaal. Daarnaast kan een ingetrokken tepel ook een gevolg zijn van het geven van borstvoeding. In sommige zeldzame gevallen ontstaat het door een ziekte zoals borstkanker. Heb jij opeens last van ingetrokken tepels? Dan kan het verstandig zijn om een bezoekje te brengen aan de huisarts.

Wanneer je altijd al ingetrokken tepels hebt gehad, hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit komt namelijk vaak doordat de melkgangen in jouw borst te kort zijn. Hierdoor wordt de tepel naar binnen getrokken en is er niets aan de hand. Dit kan ook tijdens de puberteit ontstaan, als gevolg van een trage ontwikkeling van de borst.

Tepelcorrectie

Heb jij een of twee ingetrokken tepels? Dan is het wel op te lossen en dat kan met een tepelcorrectie. De chirurg kan er namelijk voor zorgen dat de tepels juist naar buiten komen en dat is natuurlijk ideaal. Hierbij is het wel van belang om een goede kliniek te vinden, zodat je ook zeker weet dat ze het goed doen. Vergelijk verschillende klinieken met elkaar en kijk goed op de website van de aanbieder. Je kunt hier vaak meer informatie vinden over de correctie, maar ook over de kosten van de ingreep.

Hoe werkt een tepelcorrectie?

Heb jij een ingetrokken tepel en wil jij een tepelcorrectie nemen bij een kliniek? Dan is het natuurlijk van belang om meer over de ingreep te weten te komen. De ingreep kan vaak prima onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Hierbij worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken losgemaakt. Dit doen ze door middel van een incisie aan de basis van de tepel. Deze incisie wordt ook weer dichtgemaakt met oplosbare hechtingen, maar je kunt ook kiezen voor een piercing. Het herstel van een tepelcorrectie stelt bijna niets voor en binnen een paar weken heb je er ook geen last meer van. Kijk snel op het internet voor meer informatie over de kosten van een tepelcorrectie.

Dit vind je misschien ook leuk...