Wonen

Welke invloeden heeft woz stijging op je woning?

Het is voor de meeste mensen erg belangrijk wat de waarde van hun huis is. Zij willen uiteraard het liefst dat de waarde van hun huis blijft stijgen. Dat zou betekenen dat je het huis uiteindelijk kunt verkopen met wat winst. Het is voor iedereen die een huis bezit fijn als de waarde van je huis stijgt. Toch heeft dat op dit moment geen waarde voor jou aangezien je al in het huis woont. Behalve als je al van plan bent om je huis te verkopen, dan is dit wel relevant. Wanneer je op het punt staat om je huis te verkopen, is dit dus wel wel gunstig.

Investering

Veel mensen denken dat een huis een goede investering is. Dat is in principe ook wel zo, maar het is van belang dat je ook nadenkt over de nadelen van deze investering. Het is ook slim om eens na te denken over wat je met een huis wat je hebt gekocht wilt doen. Er zijn mensen die zeggen dat je het best een huis kunt kopen omdat je geld zo zijn waarde behoudt. Het heeft dan geen last van inflatie, maar wel van de huizenmarkt die ook fluctueert. Bovendien is een huis geen goede investering omdat hier hoe dan ook vaste lasten bij horen. Je moet dus alleen een huis als investering zien wanneer je dit gaat verhuren. Zo verdien je namelijk wel geld. Je laat dan mensen in jouw huis wonen terwijl zij jou daar iedere maand een vast bedrag voor betalen. Als zij betalen, kun jij dit geld gebruiken om de vaste lasten mee te betalen. Je houdt dan als het goed is nog geld over waardoor dit een goede manier is om een passief inkomen te verdienen.

Woz stijging

Het is voor sommige mensen dus belangrijk wat de waarde van hun huis is. Voor deze mensen is het vooral van belang dat ze hier geld mee kunnen verdienen. Zij willen daardoor juist dat de woz waarde van hun huis lager wordt. De woz waarde van je huis bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Jij hebt zelf geen invloed op deze waarde die de gemeente aan je huis geeft. Daarom is het van belang om deze waarde goed in de gaten te houden. Als je vindt dat de woz waarde van je huis te hoog is, kun je bezwaar tegen woz maken. Op die manier voorkom je dat je jarenlang te veel betaald door een te hoge woz waarde van je huis. 

Belasting

Hoe hoger de woz waarde van je huis is, hoe meer belasting je moet betalen over dit huis. Dat zorgt er voor dat mensen het liefst hebben dat de woz waarde van hun huis zo laag mogelijk is. Op die manier hoeven zij dus minder belasting te betalen dan wanneer zij een hele hoge woz waarde hebben. Daarom komt het regelmatig voor dat iemand bezwaar maakt tegen de woz waarde van zijn of haar huis. In sommige gevallen is dat terecht, maar in andere gevallen is het slechts een poging om minder belasting te betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...