Laminaat
Wonen

Zo kies je makkelijk voor een laminaatvloer die bij je past

Als je een laminaatvloer wil laten leggen, dan zijn er bepaalde dingen die je moet weten. Zo moet je beslissen welke kwaliteit je vloer moet hebben en welk design je kunt kiezen. Ook moet je begrijpen wat laminaat daadwerkelijk inhoudt. Alle informatie die je nodig hebt, vind je hier.

Toplaag van kunststof

Laminaat bestaat uit vier lagen, waarvan de toplaag zichtbaar is. Deze is gemaakt van kunststof. Als je voor bijvoorbeeld een stenen design kiest, dan blijft het materiaal dus kunststof. Echter, het design is zo realistisch, dat dit bijna niet te onderscheiden is van het echte materiaal.

Legmethode kliklaminaat

Er zijn verschillende legmethoden om een laminaatvloer te laten leggen. De populairste keuze is die voor kliklaminaat. Dan klik je de planken als het ware in elkaar, zonder dat je lijm nodig hebt. Het fijne aan kliklaminaat, naast dat het eenvoudig te leggen is, is dat je beschadigde planken zo kunt vervangen.

Voordelen

Een laminaatvloer onderhouden is makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is regelmatig stofzuigen en dweilen. De vloer blijft lang mooi en verkleurt nauwelijks. De vloer is bestendig tegen een hoop vlekken en ook krassen en putten ontstaan bijna niet op een laminaatvloer.

Een laminaatvloer is te combineren met vloerverwarming. Je kunt de vloer in elke ruimte leggen, maar hebt voor vochtige ruimten een speciale variant nodig.

Kwaliteit

Heb je een laag budget? Geen probleem. Laminaatvloeren zijn er voor elk budget. Echter, je levert dan wel in op de kwaliteit. Soms heb je een lagere kwaliteit nodig, zoals in de slaapkamer. Daar is het gebruik van de vloer namelijk laag.

Voor de woonkamer, waar het gebruik vaak hoger is, heb je een hogere kwaliteit nodig. Welke kwaliteit een vloer heeft wordt aangegeven met een cijfer tussen de 21 en 34. Het is slim om je hierin te laten adviseren.

 

Dit vind je misschien ook leuk...