Wonen

Huis kopen in corona tijd – Wel of niet doen?

Aangezien het hele rare tijden zijn, blijft de vraag opkomen of je wel of geen huis moet kopen in deze tijd. De corona heeft natuurlijk een effect op iedereen, maar aangezien er wel vanuit de overheid steun wordt geboden, geeft het je enigszins zekerheid dat je deze tijd financieel wel door moet kunnen komen. De steun aan bedrijven en werknemers moet ervoor zorgen dat je gewoon aan je verplichten kunt voldoen en je kosten als je vaste woonlasten gewoon kunt blijven betalen. Het is daarom wel interessant om een nieuw huis te kopen. Mocht je een nieuwbouwwoning in de Zaanstreek willen kopen, kijk op www.nieuwwonenzaanstreek.nl.

Afhankelijk van je situatie

Of je wel of geen huis moet kopen in deze corona tijd, hangt af van je eigen situatie. Als je veel zekerheid hebt als het op je baan aankomt, dan is het een goed idee om een nieuw huis te kopen. Dit omdat de hypotheekrente op het moment echt historisch laag te noemen is. Deze zal in de komende tijd misschien nog wel wat stijgen, maar zeker niet zoveel dat het niet meer interessant is om een nieuw huis te kopen. Of je het financieel kunt trekken om de woonlasten te betalen en de koopsom gedeeltelijk kunt ophoesten is dan wel heel belangrijk. 

Betaalbare woonlasten

Het is ook belangrijk om te bekijken of je de woonlasten kunt blijven betalen als je er financieel op achteruit gaat om welke reden dan ook. Als je bijvoorbeeld werkloos wordt en je daardoor je woonlasten niet meer kunt betalen of de hypotheekrente stijgt en het daardoor duurder wordt om je huis te betalen. Het is dus verstandig om goed te bekijken wat er wel en niet mogelijk is met je financiële middelen. Kijk dus altijd of je genoeg geld overhoud als je de woonlasten moet betalen mocht er iets mislopen. Lees je ook goed in over de woonlasten.

Droomhuis kopen

Doordat het aanbod van huizen niet heel groot is, kan het wel interessant zijn om in de huidige tijd een huis te kopen ondanks deze corona tijd. Dit is vooral omdat de hypotheekrente laag is en er ook mensen zijn die wel in de problemen komen met hun woonlasten door de corona. Dan kan het zijn dat je droomhuis zo ineens op de markt komt en je maar 1 kans krijgt om deze te kopen. In dat geval is het wel een goed idee om een nieuw huis te kopen in de corona tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...