Wonen

Een koudschuim topdekmatras: dit moet je daarover weten.

Als je op deze pagina terecht komt, ben je waarschijnlijk op zoek naar een topper die bij jou past. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op zoek bent naar een nieuwe topper. Is de oude versleten? Ben je op zoek naar manieren om een betere nachtrust te bewerkstelligen? Of heb je fysieke klachten die je probeert te ondervangen met jouw volgende topper? Wat de reden ook is, het aanbod aan toppers is de laatste jaren flink gestegen en het is daarmee niet makkelijker geworden om de juiste keuze te maken. Het koudschuim topdekmatras is in ieder geval een variant die steeds vaker wordt gekozen vanwege diverse kenmerken die haar onderscheiden van andere toppers. Wil je meer weten over dit topdekmatras? Lees dan snel verder!

Wat is een koudschuim topdekmatras?

Koudschuim bestaat uit polyurethaan en wordt in een koude mal gegoten. Koudschuim is bijzonder vanwege haar luchtige maar toch stevige structuur. Vanwege haar opencelstructuur is het koudschuim zeer veerkrachtig, flexibel en goed ventilerend. Dit maakt een koudschuim topmatras extra geschikt voor nachtelijk transpireren of mensen die zwaarder van gewicht zijn. Wel is zij vergeleken met andere toppers wat harder qua structuur. Dit zorgt voor de nodige ondersteuning van het lichaam tijdens de nachtrust. Het is wel goed om te vermelden dat toppers van andere materialen zachter zijn en weer andere kenmerken met zich mee kunnen brengen.

Duurzaamheid

In het algemeen staan de koudschuim topdekmatrassen bekend om de goede kwaliteit en duurzame karakter. Vanwege de veerkrachtige structuur zal de topper niet snel versleten raken. Wel zit er verschil tussen verschillende koudschuim toppers. Dit kan je zien aan de uitgedrukte HR waarde. HR staat voor High Resilience en geeft aan hoeveel koudschuim er in een topper wordt gebruikt. Hoe hoger dit gehalte is, hoe langer de topper mee zal gaan. Het is daarom goed om dit in de gaten te houden als je een topper gaat aanschaffen. Zo voorkom je teleurstelling dat goedkoop uiteindelijk uitmondt in duurkoop.

Variant en maatvoering

Als je zou kiezen voor een koudschuim topdekmatras, dan is het belangrijk dat je voor de juiste en passende variant kiest. Er zijn heel wat verschillende maten te verkrijgen. Kijk daarom goed van te voren wat de maatvoering van jouw bed is of gaat zijn en sluit daar de maten van de topper op aan. Heb je een boxspring of een verstelbaar elektrisch bed? Dan kan een splittopper wellicht gewenst zijn om de functionaliteit van het bed zoveel mogelijk te behouden. Heb je een bed met minder gangbare maten, bijvoorbeeld op de camping? Vraag dan van te voren even na bij de leverancier of het mogelijk is een topper op maat te laten maken. Het is wel zo handig dat de maatvoering juist is.

Fysieke klachten

Veel mensen gaan op zoek naar de juiste topper aan de hand van fysieke klachten die zij ervaren. Het is belangrijk om je in dat geval goed te verdiepen of navraag te doen bij medici. Een koudschuim topdekmatras is veelal geschikt voor vele fysieke klachten vanwege haar hoge mate van ondersteuning. Maar bijvoorbeeld een latex topper is weer zachter en neemt in grotere mate de vorm van jouw lichaam over. Laat het niet aan het toeval over en maak een weloverwogen en goed geïnformeerde keuze.

Dit vind je misschien ook leuk...