Algemeen, Zakelijk

Advocatuur

Hou jij van spanning in je leven? Ben jij een persoon die graag opkomt voor mensen? En heb je een groot rechtvaardigheid ’s gevoel? Dan kan advocatuur een zeer interessant beroep voor je zijn. Ben je nog een student of zit je al midden in een carrière waarbij je passie mist, dan kan dit beroep een uitdagende nieuwe stap voor je zijn.

Welke studies?

Om advocaat te worden moet je natuurlijk wel nog even de boeken in. De studie rechten staat erom bekend dat het een pittige studie is, maar met genoeg passie kom jij daar zeker doorheen. Mensen die wel van uitdaging houden op dit gebied ervaren deze studie als leuk, spannend en zeer leerzaam. Deze studie rechten is toepasselijk voor jong en oud, dus het heeft geen leeftijdsgrens. Een andere groot voordeel deze studie is dat je het kan studeren in veel verschillende steden. Denk aan Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en nog veel meer andere steden. Een tip om de meest passende plek voor jou te vinden om rechten te studeren: Google erop los of kijk in een studiekeuzegids. Het voordeel van Google is dat het heel toegankelijk is, met een paar trefwoorden zoals: Studie rechten, Advocaat Rotterdam, welke stad studie rechten etc. vind je zo in no time heel veel informatie over de scholen en de studie.

Wat past bij jou?

Natuurlijk is de studie rechten zeer breed en kan je als advocaat alle kanten op met een diploma, maar sommige studenten weten van tevoren of vinden het al fijn om te weten welke soort advocatuur ze het meest aanspreekt. Er zijn heel veel verschillende advocaten en allemaal zijn ze individueel heel belangrijk.

Dit zijn alle soort advocaten op een rijtje:

 •   Strafrecht Advocaat=advocaat die bijstaat bij een verdenking van een misdrijf.
 •   Advocaat familierecht= advocaat die bijstaat en advies geeft bij verschillende familiezaken.
 •   Echtscheidingsadvocaat= Een advocaat die helpt op het gebied van een echtscheiding.
 •   Advocaat alimentatie= Een advocaat die kan helpen bij het verkrijgen van bijvoorbeeld kinderalimentatie.
 •   Arbeidsrecht advocaat= Een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsrecht.
 •   Ontslag advocaat= Een advocaat die u bijstaat bij een ontslag situatie.
 •   Huurrecht advocaat= Een advocaat die bij alle zaken wat betreft huurrecht bijstaat.
 •   Burenrecht advocaat= Een advocaat die u bijstaat bij een burenconflict.
 •   Advocaat verkeersrecht= Een advocaat die helpt bij een verdenking van een verkeersmisdrijf.
 •   Erfrecht advocaat= Een advocaat die bijvoorbeeld bijstaat als er conflicten zijn over een erfenis.
 •   Letselschade advocaat= Een advocaat die bijstaat indien er sprake is geweest van het veroorzaken of lijden van letsel
 •   Bestuursrecht advocaat= Een advocaat die gespecialiseerd is zaken aangaande besluiten van de overheid.
 •   Advocaat van vermogen= Een advocaat die je krijgt als je recht hebt op een uitkering of als u te weinig verdiend.

Zoals je ziet kan het veel verschillende functies zijn en dat je heel breed kan werken wat betreft advocatuur. Een tip is om op Google informatie te zoeken over de soorten die jou interessant lijken zodat je een goed beeld krijgt over de functie die jou het meest aanspreekt. Als je al een doel voor ogen hebt wat betreft je studie kan het een goede manier zijn om tijdens je studie gemotiveerd te blijven.

Wij hopen dat deze informatie en tips hebben geholpen om achter jouw vragen te komen op het gebied van de studie en het beroep.

 

Dit vind je misschien ook leuk...