Wonen

Welke eettafel ontwerpen zijn ideaal voor kleine woningen?

Het is niet altijd even makkelijk om een eettafel te kiezen voor een kleine woning. Welke vorm tafel past eigenlijk het beste in een kleine woning? Ga je een kiezelvormige eettafel kopen of wordt het toch een ronde? Hoe kun je elke vierkante meter optimaal benutten in een kleine kamer? In dit artikel bespreken we een aantal eettafel ontwerpen die geschikt zijn voor een kleine woning, en we geven een aantal tips waarmee jij een keuze kunt maken. Lees verder!

Ronde tafel

Ronde tafels zijn perfect voor kleine ruimtes, omdat ze weinig vloeroppervlak innemen en meer zitplaatsen bieden dan andere vormen. Of je nu een krappe eetkamer of een compact appartement hebt, ronde tafels zorgen ervoor dat je met meer mensen kunt zitten zonder veel ruimte in te nemen. Ook is het makkelijker om met elkaar te praten omdat niemand aan een hoek zit. Hierdoor ontstaat er een gezellige sfeer. Als je dus ruimte wilt besparen zonder in te leveren op zitplaatsen, kun je ronde eettafels samenstellen die perfect aansluiten op jouw behoeftes!

Rechthoekige tafel

De meeste mensen denken dat rechthoekige tafels niet passen in een kleine kamer, maar dat kan wel. Het vraagt wel om een slimme opstelling. Je moet experimenteren met stoelen en tafels en deze op verschillende manieren plaatsen. Moeten ze dichter bij elkaar of verder uit elkaar? Tegen de muur of in het midden van de kamer? Je kunt er mee spelen totdat je de beste opstelling vindt. Het kan wat tijd kosten, maar het is de moeite waard. Onthoud dat er ook andere tafelvormen zijn die net zo goed passen bij jouw ruimte en behoeften als een rechthoekige tafel. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen bruikbaarheid en uiterlijk.

Welke tafel in een kleine ruimte?

Als je een kleine ruimte hebt en je zoekt de juiste eettafel, kun je met wat slim denken en plannen een opstelling maken die er goed uitziet en praktisch is. Vierkante tafels zijn meestal niet ideaal voor beperkte ruimtes, tenzij je genoeg bewegingsruimte hebt. Zowel rechthoekige als vierkante eettafels hebben hun voordelen. Rechthoekige tafels zijn vaak efficiënter in het gebruik van de beschikbare ruimte, omdat je ze tegen een muur kunt plaatsen en stoelen eronder kunt schuiven om extra ruimte te besparen. Maar als je de strakke lijnen van een rechthoekige tafel mooi vindt maar een intieme eetomgeving wilt, kan een vierkante tafel een goede keuze zijn. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke eisen van je ruimte.

Extra tips

Nu je weet welke vorm eettafel het beste past bij jouw interieur, zijn er nog een paar handige tips om nog meer ruimte te winnen met je nieuwe tafel. Het is slim om te gaan voor een eettafel met één poot in het midden, omdat je dan meer stoelen rond de tafel kunt plaatsen dan wanneer er poten aan beide zijden zitten. Ook is het goed om te kiezen voor eettafels en stoelen met hoge, slanke poten, want dit geeft een gevoel van ruimte. Als je de tafel graag dicht tegen de muur wilt zetten, maar je hebt niet genoeg ruimte om gemakkelijk stoelen aan te schuiven, kies dan voor een eetkamerbank. Deze kun je gewoon tegen de muur plaatsen en vanaf de zijkant aanschuiven, wat praktisch is en ruimte bespaard. Welke eettafel kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk...