armbanden
Mode

Rol en functie van armbanden

De oudst gevonden sieraden zijn van kralen geregen kleurige armbanden in zuidelijk Afrika. In alle culturen zijn, naast andere sieraden,  in de loop van de geschiedenis armbanden gemaakt. Van gouden en met edelstenen bezette armbanden tot eenvoudige van touw of leer gemaakte bandjes.

Ze werden gedragen voor de mooiïgheid of als teken dat de drager of draagster tot een bepaalde stam of sociale klasse behoorde. Zoals bij veel andere sieraden staat ook de armband vaak symbool voor vriendschap, liefde en verbondenheid.

Emotie, symboliek en vriendschap

Vriendinnen geven elkaar hangertjes voor aan het vriendschapsbandje.  Een mooie armband geven aan je geliefde is altijd een goed idee en groepen dragen dezelfde arrmband om aan elkaar en de omgeving te laten zien dat ze tot dezelfde groep behoren.  De eenvoudigste en veel voorkomende vorm hiervan is het blijven dragen van een toegangsbandje van een  festival waarmee ook na het festival naar elkaar en de omgeving wordt aangegeven tot de groep te behoren.

Soorten armbanden

Slavenarmbanden zijn gladde en stijve armbanden van goud, zilver of ander metaal. Dit sieraad vindt zijn oorsprong in het slaventijdperk. Slaven kregen massieve banden om de pols gesmeed  waarmee ze makkelijk vast te ketenen waren. Pas later werd het een sieraad, voorzien van scharnier en slot. Met inscripties en unieke versieringen wordt er een persoonlijk sierraad van gemaakt.

Vandaag de dag zijn er verschillende aanbieders van gouden, zilveren, stalen en leren armbanden met de mogelijkheden om met kralen, bedels of knoppen een persoonlijk sierraad samen te stellen. De eigenaar van zo’n band kan vaak bij iedere kraal, bedel of knop een persoonlijk verhaal vertellen over ontmoetingen, vriendschappen en al dan niet vergane liefdes.

Sieraden123.nl biedt een ruim en gevarieerd aanbod van armbanden, bedels en knoppen om aan je armband toe te voegen. Ga op zoek naar de armband die bij je past en ontdek dat er voor iedere beurs keus te over is.

Dit vind je misschien ook leuk...