Webmail
Internet

Webmail is de moderne manier van communiceren

Het internet heeft veel in de wereld veranderd. De manier waarop we met elkaar communiceren zal onder andere nooit meer hetzelfde zijn. Teksten van meerdere pagina’s kunnen binnen een seconde de hele wereld over gestuurd worden. Om optimaal te profiteren van deze mogelijkheden zul je een account bij een provider van webmail moeten hebben.

En daar zijn er talloze van. Google is met Gmail waarschijnlijk de grootste aanbieder. Maar er zijn veel andere bedrijven die je een gelijkwaardige dienst aan kunnen bieden. En deze zijn vrijwel allemaal gratis om te gebruiken.

Berichten worden opgeslagen op een server

Webmail is een specifieke vorm van email. Het onderscheid wordt gemaakt omdat berichten die ontvangt en verstuurd op worden gelagen op een server. Bij andere diensten worden deze allemaal opgeslagen op het device dat je gebruikt. Het voordeel dat webmail daardoor heeft is dat je het overal kunt openen.

En je kunt elk device dat je wilt gebruiken om dat te doen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld je smartphone en je pc perfect met elkaar gesynchroniseerd. Maar het is bijvoorbeeld ook erg handig als je meerdere werkplekken hebt of wanneer je gedeeltelijk vanuit huis werkt. Je kunt de mails van je werk namelijk overal openen waar je maar wilt.

Webmail en een vakantie in het buitenland

Als je op vakantie bent, dan kun je ook gewoon je mail blijven inzien. Je moet daarvoor wel toegang hebben tot het internet. Webmail is de ideale optie als je bereikbaar wilt blijven tijdens je vakantie. Want vrijwel iedere aanbieder heeft een speciale applicatie voor telefoongebruikers.

Daardoor is je mailbox altijd perfect geoptimaliseerd voor jouw telefoon. Je kunt je webmail ook gewoon openen via een standaard internet browser. Je kunt dus zelfs je email inzien op een computer die je nog nooit eerder gebruikt hebt.

Bron: https://smartphoneblog.nl

Dit vind je misschien ook leuk...