Eten & Drinken

Welke bijbanen zijn heel populair onder studenten?

Het studentenleven is een duur leven. Zeker als het collegegeld zelf betaald moet worden en je ook op kamers wilt. Daarom heeft bijna elke student wel een bijbaan. Welke bijbanen zijn er populair onder studenten?

De supermarkt

Veel studenten kiezen voor een bijbaantje in de supermarkt. Je bent hier flexibel om in te delen en dat maakt het een goede combinatie met je studie. Ook kan het werk afwisselend zijn. Zo zijn er verschillende afdelingen waar je kunt werken, achter de kassa of als vakkenvuller.

Ook vinden veel studenten het leuk om samen te werken met collega’s. Deze heb je veel in de supermarkt. Ook het contact met andere mensen vinden ze leuk om te hebben. Zo verdienen ze met plezier een lekker zakcentje in de supermarkt.

Werken in de detailhandel

Detailhandel beslaat veel verschillende soorten winkels. Je kunt hierbij denken aan een drogist of een kledingwinkel, maar ook een groothandel of zonnestudio. Het is een plek waar je vaak wat kunt bijverdienen op een koopavond en in het weekend. Dit maakt het makkelijk om genoeg tijd te hebben om te studeren, maar ook te kunnen werken.

Je kunt in de detailhandel veel werkervaring op doen. De werkzaamheden zijn divers en je hebt leuk contact met klanten. Deze kun je gepast advies geven, wat veel mensen ook erg leuk vinden om te doen.

Het horeca leven

In de horeca is altijd werk te vinden. Als je opzoek bent naar leuke opties bijbaan binnen Veldhoven, worden er genoeg mensen gezocht voor in de horeca. De horeca is dan ook een van de populairste plekken om te werken als student zijnde.

Werken in de horeca is dan ook perfect te combineren met je studie. Het werk is vaak in de avonduren na je schoolwerk en in het weekend kun je, als je wilt, vaak het hele weekend aan de slag. Ook verdiend de horeca over het algemeen goed, want naast je salaris ontvang je ook nog wel eens een leuke fooi. De perfect parttime bijbaan dus! Als je op zoek bent in omgeving Eindhoven alle informatie over parttime vacatures te vinden online. Zo vind je zeker een bijbaan die bij je past.

Bijles geven

Een bijbaantje wat onder studenten ook erg populair is, is het geven van bijles. Hierbij kun je denken aan wiskunde bijles aan iemand op de middelbare school, maar ook lesgeven bij een sportvereniging in de buurt. Zo kun je gebruik maken van een talent of vak waar je in uitblinkt om een ander te helpen. Vaak verdien je hier ook nog flink wat mee.

Een avondje oppassen

Ook ideaal te combineren is oppaswerk. Kijk of je aan de slag kan als oppas voor bijvoorbeeld je nichtje of neefje of heb je leuke buurkinderen? Vaak is het oppaswerk in de avonduren en liggen de kinderen vaak al op bed. Zo heb je genoeg tijd om te relaxen, tv te kijken of je huiswerk te maken.

Je moet hierbij natuurlijk wel goed met kinderen om kunnen gaan. Wat je verdiend verschilt natuurlijk per gezin en overleg je van tevoren.

Dit vind je misschien ook leuk...