Eten & Drinken

Lege wijnfles recyclen

We stellen het allemaal uit, het glas naar de glascontainer brengen. Na een feestje, verjaardagen of een andere gelegenheid stapelen de lege wijnflessen zich snel op. In plaats van dat je je witte, rosé of oude rode wijn flessen weg gaat gooien kan je ze ook een nieuw leven geven! Het zal je verbazen wat je allemaal kan maken van een paar oude en lege flessen. Om dit te bedenken heb je wel wat wijnfantasie nodig.

Sfeerverlichting

Lichtjes, wie houdt er niet van? Door deze in je woonkamer of andere plekken in je huis te plaatsen geef je je huis meteen een stuk meer sfeer. Door dit te doen kan je ook nog eens je kerstverlichting het hele jaar door blijven gebruiken. Het is heel simpel, boor in de achterkant van de wijnfles een gat en plaats daar de kerstverlichting is. Het ziet er super stylisch uit en het brengt ook meer sfeer!

Hanglamp

De bovenste helft van de wijnfles kan je goed hergebruiken voor het maken van een lamp. Hoe je dit moet doen gaat als volgt. Je trekt een elektriciteitskabel door de fles heen. Vervolgens plaats je in het onderste gedeelte een tussenstuk waar je de lamp ik kan draaien. Dit is een zeer originele lamp en ik denk niet dat je deze lamp snel tegenkomt in de woonkamer van een ander. Eigenlijk is het maar zonde dat al deze wijnflessen weggegooid worden!

Interieurdesign

Kunst kan ook erg mooi zijn en het geeft een leuke versiering aan je huis! Beschilder je oude wijnfles, dit kan je doen met krijtverf of ander bruikbaar materiaal. Je kan het ook versieren met stickers of uitgeprinte afbeeldingen. Dit kan je erg leuk gebruiken als een vaas voor je bloemen. Zo geef je ook weer extra sfeer aan je woonkamer!

Glazen

Je kan van oude wijnflessen erg leuke glazen maken. Snij met behulp van een mes of messenslijper een lijn waar je de fles wilt laten breken. Steek een kaars aan en volg de snijlijn die je zojuist hebt getekend. Hierna ga je met een ijsklontje over de snijlijn heen. Als je dit een aantal keer herhaalt laat de fles vanzelf los. Handig he? Wacht met het drinken uit het glas voordat je het met polijstpoeder en/ of zandpapier hebt gladgestreken. Nadat je dit hebt gedaan heb jij je eigen gemaakte glas!

Wat heb je nodig?

  •     Oude wijnfles
  •     Kaars
  •     Aansteker
  •     Polijstpoeder
  •     Zandpapier
  •     Mes of een messenslijper

Dit vind je misschien ook leuk...