Financieel

Wat kun je allemaal kopen met Bitcoin?

Bitcoin, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee kopen? Lees het hier.

Wat is de Bitcoin?

Laat ik allereerst eens uitleggen wat de Bitcoin is. Cryptovaluta is een verzamelnaam voor digitale munten zoals de Bitcoin, Ripple, Ethereum etc. Deze online munten hebben allemaal hun eigen koers. Je kunt dus bijvoorbeeld Ethereum kopen, dit doe je met je eigen online geld, eenmalig. Daarna kun je de munten weer verkopen en er zo winst op maken. Het is wel een pre om goed naar de verschillende koersen te kijken, want die kunnen erg schommelen.

Waar kun je je geld terugvinden?

Nou vraag je je misschien af waar je dan je verdiende geld kunt terugvinden. Je hebt natuurlijk sowieso je eigen inleg, daarnaast kun je die waarde dus weer verhogen door de munt te verkopen. Al je verdiende geld wordt bewaard in het systeem, maar kun je ook verplaatsen naar je wallet. Hier staat dan al je geld geparkeerd en heb je een duidelijk en overzichtelijk overzicht van al je verdiensten. Het is als het ware dus een beetje hetzelfde als internetbankieren.

Hoe verdien je er geld mee?

Ik heb het net al een beetje uitgelegd, maar hoe verdien je nou geld met digitale munten? Het doel is dus om zo goed mogelijk naar de verschillende koersen te kijken en de munten op de goede momenten te verkopen. Zo heb je dus de Bitcoin koers, Ripple koers etc. Iedere munt heeft zijn eigen koers. Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat je winst maakt en meer geld uit je ingelegde geld haalt. Het is dus wel een beetje een kwestie van geluk en goed opletten, want het kan ook zomaar de andere kant op gaan.

Wat kun je er mee kopen?

Uiteindelijk heb je dus je geld erin zitten en hier meer of minder van gemaakt. Dit kun je natuurlijk ook gebruiken om aankopen van te doen. Het gaat dan wel alleen om online aankopen, je kunt het geld dus niet fysiek krijgen het is echt een digitale munt. Steeds meer webshops bieden deze munt aan als betaalmiddel en je kunt er dus steeds meer mee.

Dit vind je misschien ook leuk...