Elektronica

5 redenen om voor een prepaid simkaart te kiezen

Een prepaid simkaart is terug van weggeweest. Herinner jij je nog dat je vroeger aan je ouders moest vragen of je geld mocht om de kaart op te laden? Tegenwoordig gaat dit stukken makkelijker en kiezen steeds meer consumenten weer voor een herlaadkaart. Wij geven je 5 redenen waarom ook jij weer voor een prepaid simkaart zou moeten kiezen!

Geen BKR registratie

Bij een telefoonabonnement moet je sinds kort een BKR registratie aanvragen. Dit omdat je bij een telefoonabonnement voor langere tijd kosten hebt. Door deze registratie kun je minder lenen voor een hypotheek of bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe auto. Door een prepaid herlaadkaart aan te schaffen en los een telefoon te kopen voorkom je een BKR registratie. Op deze manier ervaar jij dus geen problemen bij het kopen van een huis!

Geen onverwachte kosten

Met een prepaid simkaart voorkom je aan het eind van de maand een hoge telefoonrekening. Als je tegoed op is, kun je simpelweg niet meer bellen. Het aanvragen van nieuw tegoed is tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger en je zult dus ook niet zo snel zonder tegoed komen te staan. Vooral voor kinderen is een prepaidkaart een manier om hun te leren om te gaan met hun acties en wat de consequenties hiervan zijn. Je kunt afspreken om ze iedere maand een vast bedrag te geven. Over dit budget kunnen zij niet heen en dat maakt jouw leven een stuk relaxter. 

Wordt steeds voordeliger

Het gebruik van een prepaid simkaart wordt steeds voordeliger en hiermee steeds aantrekkelijker. Je hebt keuze uit diverse aanbieders die stuk voor stuk andere kwaliteiten hebben. Kies jij voor goedkoop bellen naar het buitenland? Of wil je het liefst zoveel mogelijk belminuten voor zo weinig geld? Je hebt de keuze geheel zelf in de hand. Door de transparantie op de markt zie je precies welke aanbieder het goedkoopst is. 

Ook prepaid internet

Naast bellen en sms’en via een prepaid simkaart kun je in 2021 ook prepaid internet van prepaidsimkaarten.be gebruiken. Ook hierbij gelden natuurlijk alle voordelen die hierboven zijn genoemd, maar internet, bellen en sms’en via een prepaid simkaart is natuurlijk erg eenvoudig. Zo heb je alles op één plek! Een mobiele telefoon met prepaid simkaart kan ook erg goed gebruikt worden als vervanging van een huistelefoon. 

Mogelijkheid om nummer te behouden

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om je eigen mobiele nummer te behouden. De provider waarbij je jouw simkaart koopt, zal dit snel voor je regelen. Zo kun je – ook met een prepaid kaart – weer snel bereikbaar zijn. Een prepaid simkaart is dan ook een handige vervanger voor als jouw telefoon is gestolen. 

 

De voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Waarom heb jij nog geen telefoon met prepaid simkaart? Precies! Je kunt een prepaid simkaart eenvoudig online bestellen en binnen enkele werkdagen heb je deze al in huis. Eenvoudig opladen en geen financiële tegenvaller aan het eind van de maand is ontzettend fijn en prepaid herlaadkaarten zijn dan ook terug van weggeweest!

Dit vind je misschien ook leuk...