Zakelijk

Gegevens opslaan in de Cloud? 5x tips!

Het kan een goede optie zijn om jouw gegevens op te slaan in een Cloud. Zo is het heel handig dat je er altijd bij kan, op ieder moment en op ieder apparaat kun jij bij jouw eigen gegevens. Ook kun je via de Cloud gemakkelijk gegevens delen, nog iets wat erg prettig kan zijn. Wil je nou graag gebruik gaan maken van een Cloud? Hier zijn 5 tips die je kunnen helpen.

Kies een Cloud die bij je past

Er zijn verschillende soorten Clouds waar je gebruik van kunt maken. Het is belangrijk dat je voor een gaat die goed past bij jouw wensen. Wat jouw wensen zijn kunnen enorm verschillen. Het is maar net waar je een Cloud voor wilt gaan gebruiken.

Als je gebruik gaat maken van een public cloud is deze openbaar voor iedereen. Je weet dan niet precies waar je gegevens nou echt worden opgeslagen. De hardware die voor de Cloud gebruikt wordt, wordt helemaal geregeld. Je hebt daar zelf geen toegang tot. Wat wel erg fijn is, is dat je oneindige opslagcapaciteit hebt bij een public cloud.

Een private cloud is, zoals de naam al zegt privé. Jij bent dan ook de enige die hier gebruik van kan maken.

Dan is er ook nog een hybrid cloud, dit is een combinatie van de twee eerder genoemde opties. Je kunt je gegevens makkelijk opslaan in het stuk waar iedereen bij kan, maar als je belangrijke gegevens hebt die niet iedereen mag zien, kun je deze opslaan in een afgeschermd stuk. Dan heb je dus alsnog een stukje privé.

De Clouddienst moet ook bij jouw wensen aansluiten

Er zijn verschillende Clouddiensten die allemaal net iets anders aanbieden. Zo zit er verschil in public cloud, private cloud en hybrid cloud. Waar vaak ook verschil in zit is de service die een clouddienst aanbiedt. Sommige zullen alles voor je regelen en daar kun je dus heel gemakkelijk gebruik van maken, waar andere het misschien wat meer aan jezelf overlaten. Ook de service verschilt per aanbieder, de ene is heel makkelijk bereikbaar als het mis gaat en met de ander kun je amper contact krijgen.

Beveilig je Cloud goed

Ondanks dat je er vanuit gaat dat je cloud al beveiligd is, zul je hier zelf ook zeker even bij stil moeten staan. Cloud beveiliging is heel belangrijk. Als dit namelijk niet goed gedaan wordt kan zomaar iedereen bij jouw gegevens. Dat is iets waar de meeste mensen niet direct blij van worden. Het extra beveiligen van hele belangrijke documenten zou bijvoorbeeld kunnen met een wachtwoord die alleen jij weet.

Zorg dat je je Cloud opslaat

Als alles in je cloud staat wordt het vaak automatisch opgeslagen. Een Cloud backup zou daarnaast wel fijn zijn. Als er dan wat mis gaat in de cloud heb jij je backup nog waar je al je gegevens nog in terug kan vinden. Zonder backup zou je deze allemaal kwijt kunnen raken.

Sla je Cloud op in Nederland

Er zijn verschillende regels over privacy in Europa. Sla daarom privacygevoelige gegevens op in Nederland. Hier weet je alle regels en wetten al.

 

Dit vind je misschien ook leuk...