Dubai
Vakantie

Beleef de glitter en glamour van het prachtige Dubai

Er zijn verspreid over de wereld best een aantal bestemmingen terug te vinden die tot de verbeelding spreken. Dat geldt ongetwijfeld ook voor het kleine paradijs Dubai. Het is eigenlijk haast niet meer voor te stellen hoe deze stad er nog niet zo lang geleden bij lag. Toen was het namelijk slechts een klein dorpje met een handvol huizen welke zich in de zandduinen bevonden. Tegenwoordig is er hier niet veel meer van te merken. Door de jaren heen is deze bestemming uitgegroeid tot het favoriete vakantieadres van velen. Dit niet alleen maar omwille van het klimaat, maar net omdat je hier op alle mogelijke vlakken kan baden in de luxe. Wil jij ook graag meer ontdekken over deze bestemming en alle troeven waarover ze beschikt? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai

Dat het in Dubai vaak over the top is zal je wellicht niet verbazen. Dit kan je in de praktijk eigenlijk zelfs behoorlijk letterlijk nemen. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde Burj Khalifa. Het betreft hier een indrukwekkend bouwwerk dat beschikt over een hoogte van zomaar even meer dan 829 meter. Daarmee kan ze met recht en rede worden bestempeld als ’s werelds hoogste gebouw. Ze vormt het indrukwekkende middelpunt van dit emiraat en staat eigenlijk ook meteen symbool voor de futuristische sfeer die zich hier ontvouwt. Een absolute aanrader is om hier de ‘At the Top’ ervaring te ontdekken. De liften brengen je namelijk zomaar even 124 verdiepingen omhoog. Hier kun je gebruikmaken van de observatie dekken op de 125ste verdieping welke je uiteraard een geweldig uitzicht bieden op de omgeving. Je zou zelfs nog hoger kunnen gaan als je dat wil!

Overnachten in alle luxe in het Burj Al Arab hotel

Eén van de bekendste, meest iconische bouwwerken van Dubai is ongetwijfeld het Burj Al Arab Hotel. Je moet een behoorlijk goed gevulde portefeuille hebben om hier te kunnen overnachten, maar wanneer je het kan krijg je ontzettend veel waar voor je geld. Het zeil vormige gebouw is terug te vinden in de omgeving van Jumeirah Beach.

Ook voor dit gebouw geldt dat ze met haar 321 meter over een behoorlijk indrukwekkende hoogte beschikt. Is het voor jou (net zoals voor zoveel anderen) niet mogelijk om hier te verblijven omwille van de hoge kosten? In dat geval kan je nog steeds gebruikmaken van één van de negen toprestaurants die hier zijn gevestigd. Ook de zogenaamde high tea is een absolute aanrader. In het Al Mahara restaurant eet je, je diner bovendien naast een enorm aquarium. Zeer bijzonder!

Luxejachten spotten in de haven van Dubai

Heel wat Europese havens zijn om duimen en vingers van af te likken, maar er zijn er toch maar weinig die op vlak van luxe ook maar in de buurt komen van de haven van Dubai. Enkele van ’s werelds grootste jachten hebben hier hun thuisbasis. Dit is één van de meest welvarende delen van de stad en dat wordt ook meteen duidelijk. Je treft hier niet alleen de prachtige haven aan, daarnaast zijn er ook luxe winkelcentra terug te vinden evenals diverse shoppingcentra. Tijdens een vakantie op Dubai mag je deze omgeving in ieder geval zeker niet over het hoofd zien, integendeel.

Wil jij jouw vakantie verder van Nederland af vieren? Denk dan eens aan een vakantie op het mooie Bali.

Dit vind je misschien ook leuk...