Wonen

Een aanhanger huren in Ede vergemakkelijkt het zelf verhuizen van je inboedel

De verhuizing zelf doen is geen enkel probleem met een gehuurde aanhanger. Als je de verhuizing zelf wilt doen, heb je vervoer nodig. In de meeste gevallen zal je eigen auto niet voldoende zijn. Of je moet al ontelbare keren heen en weer willen rijden. Verhuizen kan met een verhuisbus maar ook heel makkelijk met je eigen auto als die een aanhangwagenkoppeling heeft. Want dan huur je gewoon een aanhanger.

Rijbewijs klasse B is voldoende

Als de te verhuizen spullen te groot en/of te veel zijn voor een auto, maar niet zo groot dat je een verhuisbus nodig hebt, kan een aanhangwagen voldoende zijn. Verhuisdozen en een gedemonteerde kast passen er zonder problemen op. In principe kan elke auto met aanhangwagenkoppeling als trekkend voertuig worden gebruikt. Met een rijbewijs van klasse B – dat geldt voor voertuigen met een totaalgewicht tot 3,5 ton – mogen ook aanhangwagens met een gewicht tot 750 kg worden bestuurd. Voor aanhangwagens van meer dan 750 kg mag het totale gewicht van de combinatie auto en aanhangwagen niet meer bedragen dan 3,5 ton.

Een aanhanger huren: Hoeveel laadvermogen wil je?

Talrijke bedrijven hebben zich gespecialiseerd in de verhuur van aanhangwagens in alle maten en soorten – ook voor particuliere klanten die snel wat meer laadruimte nodig hebben voor hun verhuizing. Aanhangwagens met een totaal gewicht tot 750 kg hebben een laadvermogen van ongeveer 500 kg, aanhangwagens met een totaal gewicht van 1000 kg hebben ruimte voor ongeveer 600 kg laadvermogen. Een aanhangwagen met een totaalgewicht van 1300 kg kan zelfs een laadvermogen van ongeveer 950 kg vervoeren. De aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (open, met dekzeil, als gesloten box) en afmetingen. Als het op huurprijzen aankomt, loont het om te vergelijken – en goed te plannen. Als je in het weekend verhuist, kun je vaak profiteren van de lage weekendaanbiedingen van de verhuurbedrijven.

Aanhanger voor speciaal gebruik

Verhuisdozen en meubilair kunnen gemakkelijk met een aanhanger worden vervoerd. Daarnaast zijn aanhangers vaak ontworpen voor speciale ladingen. Speciale motorfietsaanhangwagens worden gebruikt om motorfietsen veilig te vervoeren. Wat noodzakelijk is bij verplaatsingen in de winter. In de laadruimte van een bestelwagen zou de motorfiets gemakkelijk beschadigd kunnen raken te midden van de verhuizende goederen. Er zijn ook speciale aanhangwagens beschikbaar voor het vervoer van paarden en andere dieren. Deze aanhangwagens zijn ontworpen voor het vervoer van dieren en kunnen bij verschillende aanbieders worden gehuurd.

Voor het vervoer van kleine machines is een machineaanhanger de eerste keuze. Je moet een kiepwagen gebruiken als je aarde, zand of stenen wilt vervoeren. Een kiepwagen kan ook worden gebruikt tijdens een opruimingsoperatie om snel de hele inhoud op de vuilnisbelt te storten. Voor een verhuizing in de regen huur je een aanhanger met een dekzeil waardoor de lading op betrouwbare wijze beschermt wordt tegen de weersomstandigheden.

 

Dit vind je misschien ook leuk...