Zakelijk

Leren leren als een meester 

Wil jij graag de coaching industrie in en houd je van werken met leerlingen? Dan is een coaching opleiding onderwijs misschien wel wat voor jou. Een vertrouwensrelatie opbouwen met degene die je coacht, het onderste uit de kan halen wat betreft ieders talenten en je leerling naar een hoger niveau tillen; dat is waar jij gelukkig van wordt!

Een helpend handje

Als didactisch coach kan jij het overzicht bewaren. Je ziet wat er goed gaat, geeft de ander hier een compliment over en bij een foutje geef je opbouwende kritiek. Vanuit de wetenschap is algemeen bekend dat een coach je veel kan bieden. Hij of zij heeft een helicopterview over het proces en het resultaat, haalt de krachten van het individu naar boven, leert de leerling deze krachten te implementeren in het onderwijs en verlegt je grenzen continu. Met het optimaliseren van het leerproces kan enorm veel worden bereikt, het onderwijs is immers de voorbereidende fase van je latere leven. Nu resultaten boeken is beter dan later je fouten herstellen! Hoe je een coaching opleiding onderwijs kunt volgen kan je zien op de website van September Advies.

Aanvulling van je vaardigheden

Je wilt als school of teams je docenten nét dat stukje aanvulling bieden. Ze leren hoe ze de regie weer, of nog beter, in handen kunnen nemen. De leerlingen raken gemotiveerder en de sfeer wordt er beter op. Klinkt dit als een heerlijk idee? Dan is de didactisch coaching training wellicht geschikter voor je.

Het programma wordt aangepast op de individuele eigenschappen van de klant. Per team of school verschillen de culturen, targets en samenstellingen. Zo zal een didactisch coaching training er ander uitzien voor een docententeam van een hotelschool ten opzichte van die van een geneeskunde afdeling. Dit zorgt vaak voor een beter resultaat; maatwerk is immers het beste werk. Na het volgen van zo’n training weet je vaak hoe de leerling het beste bij zijn of haar doel kan komen, welke tussenstappen daarvoor nodig zijn en wellicht zelfs wat het doel moet zijn. Je leerling blij, jij blij, iedereen blij. Dat is de meerwaarde van de didactisch coachen training. Mocht je een kijkje willen nemen bij een didactisch coachen training kan je op het volgende linkje klikken: didactisch Coachen training

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...