Tuin

Tips om je kinderen meer buiten te laten spelen

Merk jij ook dat de kinderen van tegenwoordig steeds vaker binnen zitten achter hun scherm? Als ouder kan dit natuurlijk vervelend zijn, omdat frisse lucht en buiten spelen voor een kind belangrijk is voor hun ontwikkeling. Maar het is lastig om ze naar buiten te krijgen als ze niets te doen hebben of geen doel inzien. Daarom hebben wij deze blog geschreven om je een aantal tips te geven. Want niet alleen jij zit hiermee, meerdere ouders hebben hier last van. Dus deze blog is speciaal voor jullie.

Bedenk creatieve spellen

Kinderen zijn al best slim voor hun leeftijd, maar soms is een extra steuntje in de rug precies wat ze nodig hebben om iets te ondernemen. Daarom is het belangrijk om ze al snel leuke spellen aan te leren, bijvoorbeeld Schipper mag ik overvaren? of Landjepik. Zo worden kinderen geïntroduceerd aan nieuwe dingen en willen ze ook sneller iets ondernemen. Bovendien is het ook leuk om samen met jouw kind iets buiten te doen. Meestal als een ouder meedoet, als het kind geen vriendjes heeft die kunnen, zijn ze sneller geneigd om het ook te doen. Dus doe gezellig een keertje mee met een potje knikkeren, dat kan totaal geen kwaad. 

Koop een speeltoestel

Niet alleen kinderen vinden speeltoestellen geweldig, maar soms de ouders ook. Een speeltoestel is ideaal om een kind snel buiten te krijgen. Vooral een trampoline is een effectief product, het zorgt ervoor dat het kind gaat bewegen en het is buiten. Een echte win-winsituatie. Daar halen zij hun plezier uit. Daarbij zijn er ook genoeg andere speeltoestellen om uw kind buiten te krijgen. Denk aan een mooie zandbak of aan een leuk klein huisje waar ze in kunnen spelen of een leuke schommel. 

Er zijn genoeg mogelijkheden om kinderen te motiveren om naar buiten te gaan. Zorg daarom ervoor ook dat jij zelf ook enthousiast bent als ze naar buiten gaan. Laat het niet als een straf zien maar als een beloning. Hierdoor gaan kinderen vaker uit zichzelf naar buiten en is jouw probleem al bijna opgelost.

Dit vind je misschien ook leuk...