Zakelijk

Welke horeca koelkast kopen voor in jouw zaak?

Het spreekt voor zich dat er in eender welke keuken van een horecazaak verschillende soorten toestellen niet mogen ontbreken. Het gaat hierbij dan onder meer om een horeca koelkast. Voor een dergelijke koelkast geldt dat ze er bekend om staat uiteraard net iets anders te zijn vormgegeven in vergelijking met de standaard koelkast die je aantreft in de keuken van particulieren. Ben jij ook bijvoorbeeld net eigenaar geworden van een eigen horecazaak en sta je op het punt om een dergelijke koelkast voor jouw zaak aan te schaffen? Dan zal je alvast bijzonder graag aandacht willen besteden aan de niet onbelangrijke aandachtspunten die je hier op deze pagina aantreft.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Bij het kopen van een horeca koelkast zijn er altijd verschillende zaken om rekening mee te houden. Heel wat mensen kiezen er in de praktijk vrij snel voor om een bepaald exemplaar aan te schaffen, maar dat is lang niet altijd de beste keuze, integendeel. Het loont dan ook doorgaans met zekerheid de moeite om even een kleine vergelijking uit te voeren tussen de diverse opties die op de markt zijn terug te vinden. Doe je dat? Dan zal je daarbij tot de vaststelling komen dat er zeker aandacht moet worden besteed aan de onderstaande factoren of eigenschappen:

  1. Op welke manier moet de horeca koelkast van je keuze koelen?
  2. Over welke capaciteit dient ze precies te beschikken?
  3. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk en / of design?
  4. Op welke garantie kan je rekenen bij de aankoop van de koelkast?
  5. Moet je horeca koelkast over een doorzichtige of niet doorzichtige deur beschikken?

Door de jaren heen hebben ontzettend veel verschillende merken ervoor gekozen om horeca koelkasten op de markt te brengen. Het uitvoeren van een vergelijking kan dan ook geen kwaad!

Let op het energiezuinige karakter van de horeca koelkast!

Bij het kopen van een horeca koelkast dien je in de praktijk ook altijd aandacht te besteden aan het energiezuinige karakter waarover ze (hopelijk) beschikt. Vroeger was dit uiteraard geen echt relevante factor, maar tegenwoordig speelt dit meer dan ooit een zeer belangrijke rol. Dit uiteraard niet in het minst omdat de koelkast van jouw horecazaak de klok rond zal moeten werken. Hoe energiezuiniger de koelkast van je keuze des te duurder ze zal zijn in aankoop, maar des te lager uiteraard de verbruikskosten zullen komen te liggen. Zoveel spreekt voor zich.

Kies je voor een doorzichtige koelkastdeur of niet?

Bij het kopen van een horeca koelkast zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende soorten koelkastdeuren. Het gaat hierbij om:

  • Doorzichtige koelkastdeuren;
  • Niet doorzichtige koelkastdeuren;

Voor deze eerste optie wordt in het bijzonder gekozen wanneer er sprake is van bijvoorbeeld barkasten waar drankjes in worden opgeborgen. Voor deze kasten geldt in het merendeel van de gevallen immers dat ze achter de bar worden geplaatst. Dit heeft als gevolg dat ze in het zicht staan van de klanten. Op deze manier is het voor klanten mogelijk om in één oogopslag te zien welke drankjes er onder meer door jou worden aangeboden. Kies je voor een niet doorzichtige koelkastdeur? In dat geval kan je veelal wel rekenen op een optimalere energiescore. Kijk ook eens naar de voordelen van IJsvitrines.

Dit vind je misschien ook leuk...