Financieel

Investeren in crypto: welke crypto kies ik?

Uit onderzoek is gebleken dat er veel mensen zijn die willen beginnen met het investeren in cryptocurrencies. Echter, veel van deze mensen geven aan dat zij niet weten in welke digitale valuta zij moeten gaan investeren. Dit komt doordat het aanbod aan cryptocurrencies ontzettend groot is. Volgens CoinMarketCap zijn er meer dan 13.000 verschillende cryptocurrencies waarin jij kunt gaan investeren. Dus welke kies je?

Zet duidelijke doelen voor jezelf

Wanneer je begint met het investeren in cryptomunten dan doe je dit niet zomaar. Je kunt beginnen met het investeren in crypto omdat het je leuk lijkt om in je vrije tijd bezig te zijn met de laatste ontwikkelingen op de cryptomarkt. Je kunt ook beginnen met het investeren in crypto om een secundair inkomen te genereren. Daarnaast kun je ook beginnen met investeren omdat je een bepaald investeringsdoel hebt dat je graag wilt bereiken.

Wanneer je een cryptocurrency gaat kiezen om in te gaan investeren dan is het ontzettend belangrijk dat jij je doelen helder hebt. Wanneer jij geen duidelijk doel hebt kun je ook niet zorgvuldig een handelsstrategie kiezen. Je zult je sneller mee laten slepen door de acties van de kuddes op de markt en zo mogelijk winst op je investering mislopen.

Wanneer je doelen duidelijk zijn dan kun je gaan onderzoeken welke crypto bij jouw investeringsdoelen past. Hierbij kun je onder andere kijken naar de volatiliteit van de munt. Wil jij je doel snel behalen? Kies dan een munt waarvan de prijs mogelijk snel stijgt. Heb jij een doel dat je op de lange termijn wilt behalen? Dan kun je ook investeren in een crypto waarvan de prijs langzamer maar stabieler stijgt.

Onderzoek het team en de visie van de crypto

Bij het investeren in crypto is het belangrijk dat jij weet waarin je investeert. Zo kun je van een aantal cryptocurrencies waarin je geïnteresseerd bent het team en de visie gaan onderzoeken. Immers, als je niet achter de visie staat of de leden in het team niet vertrouwt dan zul je niet zelfverzekerd investeren en sneller geneigd zijn om je investering uit te laten betalen bij een kleine tegenslag. Na deze kleine tegenslag zal een grotere positieve ontwikkeling kunnen plaatsvinden waardoor je veel geld misloopt omdat jij je hebt terug getrokken. Ga dus geen crypto zoals Ethereum, Bitcoin of Ripple kopen als je geen vertrouwen hebt in de visie of het team van de munt.

Kijk naar de aanbieder

De meer dan 13.000 verschillende crypto worden aangeboden op zogenaamde exchanges. Niet elke exchange heeft hetzelfde aanbod. Het is belangrijk om bij de keuze van een crypto om in te investeren ook te kijken naar de aanbieders van die crypto. Wordt de crypto aangeboden bij een betrouwbare aanbieder zoals Anycoin waar je een goede service hebt en waar jij je als investeerder veilig voelt? Dan is die crypto meer geschikt voor jou als investeerder dan een crypto die alleen aangeboden wordt bij een exchange waar jij je niet veilig voelt.

Dit vind je misschien ook leuk...