Wonen

Wanneer schakel ik de schoorsteenveger Almere in?

Hendriks Vegers, schoorsteenveger in Almere en omgeving, moet u niet pas bellen als er nood aan de man is. Dan kan het al vaak te laat zijn. En is mogelijk de rekening die u achteraf gepresenteerd krijgt erg hoog. Er zijn namelijk voldoende manieren om de schoorsteen in goede conditie te houden. En een hoge rekening te voorkomen. Een goede schoorsteen en open haard kenmerkt zich in de eerste plaats door een hoge kwaliteit. Producenten van schoorsteensystemen moeten zeker vele jaren kwaliteit bieden, dus controleer of de producent een garantie van minstens 30 jaar biedt. Ook de grondstoffen waarvan de schoorsteen is gemaakt zijn belangrijk. Natuurlijk moeten ze, indien mogelijk, onbrandbaar zijn. Elke nieuwe schoorsteen of haard moet officieel worden goedgekeurd. Daarmee wordt u een goede werking garandeerd. Ook de efficiëntie van het rookkanaal en de doeltreffendheid van een adequatie luchttoevoer zijn essentieel.

Welke gevaren liggen op de loer als de schoorsteenveger Almere te lang niet komt?

Als u te lang wacht met het inschakelen van een schoorsteenveger Almere, kan dit grote evaren opleveren voor alle bewoners van het huis. Er bestaat tegenwoordig apparatuur waarmee een niet goed functionerende schoorsteen gedetecteerd kan worden. Echter 100% hierop vertrouwen is iets wat afgeraden moet worden. En wat riskeert u? Het verval van een schoorsteen is een lang proces. In het begin kunnen is het mogelijk de vermindering van de ventilatie van de zogenaamde tocht opmerken. En ook met het blote oog waarnemen. Het wordt vooral zichtbaar door het moeilijker aansteken van het vuur in de haard of door een rookprobleem in de ruimte. Soms kan het probleem eenvoudig zijn en is de oorzaak snel verholpen. Bijvoorbeeld een vogelnest op het dak dat op de schoorsteen is gebouwd. Al gebeurt dit maar zelden. Meestal zijn het roetdeeltjes die zich afzetten op de binnenwanden van de schoorsteen en de schoorsteenpijp en die ontstaan bij elk verbrandingsproces. De diameter van de schoorsteen wordt steeds kleiner en de goede doorstroming van lucht en rook wordt belemmerd.

Roet kan levensgevaarlijk zijn

Roet is zeker geen kleinigheid zoals het op het eerste gezicht lijkt. Het bestaat voornamelijk uit steenkool, dus het is vrij goed brandbaar. Brand in de schoorsteen klinkt niet alleen gevaarlijk dat is het ook. Een brand in de schoorsteen is een van de meest voorkomende oorzaken van een brandend huis. Daarom is het zeker niet overdreven om te beweren dat het niet verzorgen van de schoorsteen een bedreiging vormt voor het hele huis. En in het ergste geval een bedreiging voor uw leven. Verzekeringsmaatschappijen zijn zelden bereid om in dergelijke gevallen een schadevergoeding te betalen. Aangezien dergelijke roetophopingen gepaard gaan met nalatigheid bij het schoonmaken van schoorstenen.

Dit alles benadrukt nog maar eens te meer hoe belangrijk het werk van een goede schoorsteenveger is. Neem gerust contact op met Hendriks Vegers voor het maken van een afspraak: 06 – 48 19 97 63.

Dit vind je misschien ook leuk...